Бойко Борисов: Цялата уйдурма е за еднолична власт на Румен Радев

6253
Бойко Борисов: Цялата уйдурма е за еднолична власт на Румен Радев
Снимка: Правителствена пресслужба

“Цялата тази уйдурма е, за да може едноличната власт на Радев да властва над България. Чули ли сте някоя от партиите да каже с кого ще управлява, само казват с кого няма да управляват. Всички казват с кого няма да управляват. Само че аритметиката на една парламентарна държава изисква 121 депутати.” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Бургас.

“Усещате ли плана вече - без парламент, без право, режат и уволняват навсякъде”, посочи той действията на служебното правителство. И попита защо то не подготвя само предсрочните избори, а се е заело да назначава нови шефове на всички държавни агенции. "БСП се класира трета на 4 април, а има вече областни управители, министри и заместник-министри в кабинета", добави Борисов.

Тези хора зорлем ме държат да управлявам

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборно събитие на партията в село Вълнари, община Никола Козлево, съобщава пр...

"За двете предизборни кампании Слави Трифонов само два пъти се е показал пред избирателите, последния - пред студенти в Пловдив. Няма програма, няма позиции. Само казва какво щели да правят и “нещо друго”. Какво е това другото? Дай да видим. Ще гласуваме за теб, ако другото е по-добре”, обърна се Бойко Борисов към лидера на “Има такъв народ”, когото по-рано покани на пряк дебат.

Той адресира послание и към съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов. “Кажи, че искаш да сменим Гешев и Христо Иванов да стане главен прокурор, и веднага от “Да, България” ще кажат: “ГЕРБ е най-готината партия”. “Това ще са първите частни избори в България, проведени от частници. Христо Иванов каза, че не били частни, а били честни. Как няма да са честни, като Шарков - твоят експерт, пипа машините. Има кодовете. Като се усетиха, че е и съветник на Стефан Янев, тихомълком го махнаха”, продължи Борисов и отново зададе куп въпроси: Кой пипа машините? У кого е кодът? Интересуват ли се от това наблюдателите на изборите от ОССЕ? Как сертифицираха машините?

“Всички партии си мълчат, защото са срещу нас. Всеки ден говоря, но нямам опровержение от никого”, каза още експремиерът и лидер на ГЕРБ. Борисов отново поиска да се броят и квитанциите от машините и да се сверяват с машинния протокол. Той цитира президента Румен Радев, който по време на консултациите с партиите за изборите на 4 април заяви същото искане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика