Бойко Борисов: Не ме е страх от Киро и Асен, а от АЕЦ "Запорожие" (ВИДЕО)

3538
Бойко Борисов: Не ме е страх от Киро и Асен, а от АЕЦ "Запорожие" (ВИДЕО)
Снимка: Facebook - Бойко Борисов

„Мислех да ви говоря за цени на бензин, за газ, за храни. Вие виждате всеки ден. Не ме е страх от Киро и Асен, истински страх ме е как наивно се отнасят към "Запорожие". Трябва такъв шум да вдигнем за тази централа, говорим за ядрен шантаж на Путин. Преди това е шантажът с атомната централа, тя трябва да е под особена охрана“. Това заяви в Шумен лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов.

„Ако падне друга ракета там? Ядрен взрив? За какъв туризъм, производство, газ, говорим? Всичко загива. Който може, бяга в Канада, а останалите?“, попита Борисов. „Страхувам се от падането на друга ракета. Миналата седмица удариха електропровода, ако се съвпадне, свършено е с нас. Всички 6 реактора са в състояние на студено спиране, не може да загаснат като печки. Това трябва да се спре. Като на руска рулетка падат снаряди и бомби. Умолявам и Гълъб Донев и президента Радев да положат всички усилия за нашите притеснения“, обясни Борисов.

Борисов: Ние знаем как, с какви усилия, можем да ви изведем от ямата

Само за 10 години в района са направени инвестиции, които не са били правени за 60 години. „Промяната” спря изграждането на...

„Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна“, каза Бойко Борисов. „5 млрд. лв изнесоха от вашия джоб“, добави лидерът на партията. Според него всеки ден се говори за обединение.  „Ние и нашите кметове вчера загазихме осветлението на паметниците на Съветската армия“, обясни Борисов. По думите му за пръв път, водени от тези объркани времена, имат и християни, и мюсюлмани, са обединени. 

„Взеха парите за "Хемус", сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,2 млрд. лв.“, обвини той бившите управляващи. „Казваха Борисов хвърляше пари от джипката. Не, аз отивах при кметовете и питах какво искат. Не съм делил никога кмет от БСП или ГЕРБ, там живеят български граждани. Нито един инфраструктурен проект не ни показаха как се прави“, каза той. „Всички бяха срещу нас, но сме единствената партия с ясни позиции - за войната и за тук“, заяви той.

„Измъкнах страната без да усетите от финансовата криза през 2009 г. Правя две неща - с единия крак в Брюксел, с другия - в Истанбул. Така България беше с нула нелегални мигранти, сега - бедствено положение“, обясни лидерът на ГЕРБ. „Решихме да си помогнем с ограда - наричаме го предпазно съоръжение за дивите животни, тогава ми се обади Ердоган: Бойко, какво правите вие, градите се? Отидох лично при него да му обясня и каза: Само синоптиците могат да кажат, че ще охладнеят отношенията между България и Турция“, разказа Борисов. „Ние приравнихме попове, владици, мюфтии, взимат и до ден днешен учителски  заплати, прослужено време. Еднакво постъпихме към всички - проповедници и учители. Те трябва да учат на мир“, категоричен бе Борисов. 

„Господ казва всички сме грешни, нямам претенции, че сме правили най-правилното и най-безгрешното. Човек може да греши, човешко е, но трябва да се иска прошка. Но такова чудо като тези не е било. Максимум още няколко месеца може да изкарат. Произвеждаме всичко - жито, олио, сирене, кашкавал, въглища, ток, кой ни вдига цените ви питам?“, попита лидерът на ГЕРБ. „Вярвам в българите, ще покажат дали искат да се нормализира страната. Много пъти съм вадил страната от кризата, ще се оправим и този път“, каза още той Борисов. 

Борисов пред Гари Каспаров: Войната в Украйна трябва да спре

Войната в Украйна трябва да спре. Това каза  по време на среща със световния шампион по шахмат Гари Каспаров лидерът на ГЕРБ Бойко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

"Лъжеш ли" отново ще следи колко ни заблуждават политиците в кампанията

Борисов: Отиваме на избори заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика