Бойко Борисов открива Регионално депо в Стара Загора

2870
Бойко Борисов открива Регионално депо в Стара Загора
Снимка: Facebook

Министърът-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открият днес Регионалната система за управление на отпадъците – Стара Загора, изградена със средства по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Церемонията ще се проведе от 15.30 часа в Регионалния център за управление на отпадъците край старозагорското село Ракитница.

Регионалният център за управление на отпадъците Стара Загора е най-големият обект от системата за управление на отпадъците в региона. Там ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в област Стара Загора и от община Твърдица, област Сливен. От пет общини - Стара Загора, Опан, Братя Даскалови, Чирпан и Раднево, те ще бъдат транспортирани директно, а от останалите ще идват компактирани от трите претоварни станции в Казанлък, Гурково и Гълъбово.

Писмо до премиера за оставка на Рашидов набира скорост, стотици се подписаха, готви се и протест

Открито писмо до премиера Бойко Борисов с искане за оставката на министъра на културата Вежди Рашидов набира скорост в социалната мрежа...

Регионалното депо е разположено в землището на с. Ракитница, на площ от 325 декара. Той включва Клетка за депониране на неопасни отпадъци с обслужваща инфраструктура, Общински център за рециклиране, Инсталация за сепариране и закрито компостиране, Система за улавяне на газовете. Изградени са и 4 пречиствателни съоръжения за пречистване на водите от експлоатацията на регионалния център.

Сегашното градско сметище на Стара Загора "Мандра баир" ще бъде закрито. С въвеждането в експлоатация на обектите от Регионалната система за управление на отпадъците в регион Стара Загора, ще се постигне увеличаване на разделното събиране на битовите отпадъци и тяхното рециклиране, както и въвеждане на ефективна и екологосъобразна система за съвременното им управление. Като краен резултат се очаква да намалее замърсяването на околната среда в общините от регион Стара Загора.

 

 

Борисов и Мариано Рахой обсъдиха съвместна полицейска операция в Испания

В телефонен разговор с испанския си колега Мариано Рахой премиерът Бойко Борисов обсъди хода на провеждащата се на територията на Испан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика