Бойко Борисов: Утре внасяме решение за удължаване на пандемичната обстановка (ВИДЕО)

6569
Бойко Борисов: Утре внасяме решение за удължаване на пандемичната обстановка (ВИДЕО)
Снимка: Стопкадър

Премиерът Бойко Борисов събра в Банкя част от туристическия бранш, както и представители на кабинета за мерките за летния сезон.

Борисов поясни, че в сряда на Министерски съвет ще внесат решение за удължаване на пандемичната обстановка. Утре ще бъде приет и плана за възстановяване. „Утре ще приемем и плана и ще го пратим, като искат, то не е библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари. Планът за подпомагане не искат да коментират, нали само казват - не е хубаво, добре, дайте да видим вашия и да го сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах - това ще са министрите, това са, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери“.

"Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандата. Времето си лети, мина един месец от изборите и дойде 1 май", каза Борисов.

По думите му хотелите, ресторантите, нощните заведение и туроператорските фирми искат да знаят как ще мине този сезон. "Очакват го. На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка, за да могат да вървят всички мерки и ще изкоментираме с вас какви мерки предлагаме и как да бъдат описани в заповедта, за да имаме съгласие", каза още Бойко Борисов.

"Мисля, че това, че и Руското министерство на туризма награди нашия вицепремиер също е един добър знак, защото и в тежкия момент на противопоставяне в региона заради Украйна, имаме шанс да привлечем и повече туристи. Ние не им искаме шпионите, но туристите са им добре дошли и ще направим всичко възможно те да се чувстват приятно в България", каза Борисов. Той заяви, че ако е необходимо, ще проведе и телефонен разговор.

"Виждате стотици хиляди искат да пътуват. Това е хубаво, защото отиват, виждат, връщат се с впечатление. Това е прекрасно, а другите идват в България", каза още Бойко Борисов. Той отбеляза, че човек без пари не пътува и отчете, че за 4 години доходите на българите са се повишили с над 50 %.

Според него туристическия бранш е най-пострадал. "Само да задържите работниците, само да работят е голяма работа в момента", каза още Борисов.

На свой ред вицепремиерът Марияна Николова поясни, че сме готови за летния сезон.

Здравният министър Костадин Ангелов пък добави, че заповедта за 3-те начина на влизане у нас на чуждите туристи ще бъде издадена утре. Първият е чрез ваксина, стига да е призната от СЗО. Вторият начин е влизане с PCR или антигенен тест. Третият начин е с документ за преболедуване.

Всички, които подали заявка за ваксини, ще бъдат имунизирани от май. Вече били готови списъците за областите Варна и Бургас.

На свой ред от бранша поясниха, че се радват, че има ясна визия и ясни правила за това как се влиза у нас и как нашенците, които ще пътуват, как ще се връщат. Те поискаха тотална реклама от страна на държавата, че сме безопасна дестинация.

Борисов пък призова българите да си представят да въведат тотална забрана, както Турция.

Очакванията на Борисов: Следващата партия да предложи Кубрат Пулев за премиер и нов Костинброд

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви какви са очакванията му за страната през следващите няколко месеца. Това се случи на среща, пос...

Напомни колко хора са ваксинирани и в рамките на няколко седмици ще се имунизират и хората в туристическия бранш. Като добър знак определи наградата от руското външно министерство на нашия министър. Заради усложнената обстановка в Украйна, можело да очакваме и повече туристи от този район.

Поясни, че доходите на българите се увеличили и сега стотици хиляди искали да пътуват.

От бранша поясниха, че БГ туристът пътува из страната.

Борисов на свой ред поясни,че сега акцентираме върху летния, но трябва да се работи и за селския, както и религиозния.

Марияна Николова пък напомни, че стартират кампания за лято 2021. Видеото вече било достъпно. Имали сме агресивна реклама. Именно реклама имали добър зимен сезон.

Борисов реагира: Слави Трифонов е страхливец! (ВИДЕО)

Никой не оспорва световните титли по шах. Тук става въпрос за спорта, наречен управление и политика. Ще се радвам Слави Трифонов да оти...

Борисов пък поясни, че пандемията сме по-добри от съседите с локдаун.

Бранимир Миланов от хотелиерската асоциация пък поясни, че бил възхитен от всичко, което чул. Било важно да има лесен достъп на туристите в страната. Да се надяваме за начало на добър сезон, каза той и добави, че може би няма да е така успешен.

Премиерът пък вметна и, че септември може да се ходи на море.

Румен Драганов пък изтъкна, че работата с вицепремиера Марияна Николова и Костадин Ангелов започнала още през март, когато обявили, че сезонът ще започне от май. Първо трябва да бъде увеличен срокът на обстановката, а след това заповедта. И затова са съгласни с Ангелов. Заповедта ще е обхватна, което означава утрояване на туристите от Израел, както и от Великобритания. Вече планират до края на годината да влязат до 9 млн. души. Ще продължат да се движат в по-малки проценти в сравнение с 2018 година, но това били добро послание към чуждите туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика