Бойко Ноев: Има признаци, че министърът на икономиката участва в група за пране на пари

9732
Бойко Ноев: Има признаци, че министърът на икономиката участва в група за пране на пари

"Съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства на организирана група за пране на пари. Професори по търговско право ми казаха, че Емил Караниколов или е лъжец, аз ще кажа - говори неистини, или е некомпетентнен. Не смятам, че е некомпетентен, но той говори открити неистини. Въпросът е защо Караниколов говори неистини. Темата за неистините е много важна."

Това каза бившият министър Бойко Ноев в ефира на bTV.

Емил Караниколов: Няма нарушение на Конституцията в случая с "Дунарит"

Към момента не мога да говоря за нарушение на Конституцията. "Дунарит" работи добре. Основанията държавата да придобие дружеството са -...

"Какво става след събарянето на КТБ? Остават едни активи, в частност и Дунарит сред тях. За Дунарит се състезават неистово с голямо желание два субекта – единият е Емилиян Гебрев и ЕМКО,който е бяла българска фирма, една от най-големите фирми в бранша от другата страна една офшорка (бел. ред. – "Виафот", свързвана с Делян Пеевски), която иска да придобие Дунарит чрез дълга. Тази офшорка придобива дълга от "Миролио" по неизвестен начин, възможно е да е по престъпен начин, може да стоят руски интереси. Ние не знаем кой стои зад нея и изведнъж когато "Виафот" губи битката идва държавата. И тогава министър Караниколов, избран от партия Атака, която единствена защитава руските интереси, се включва в борбата и праща качулките, праща полицията, която намира някакви измислени нарушения във фабриките на "ЕМКО", отнемат лиценза на "ЕМКО" и яхват влака на "Виафот"... и искат чрез този влак да постигнат своите цели странно е защо прокуратурата все още не се е самосезирала," каза още Ноев.

"Аз говоря, че съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства на организирана група за пране на пари.Това, което ние наблюдаваме: прехвърлянето на собствеността от неизвестната фирма "Виафот", придобита по неизвестен начин от неизвестен собственик, преминало през ред цесии и прехвърляне в рамките на един ден – това е класическа схема на пране на пари", категоричен бе бившият военен министър.

Според него "трябва да се тръгне по пътя на качулките и по пътя на парите и тогава хората ще разберат истината."

Ноев припомни, че "държавата не е абстракция, държавата са хората. В случая с "Дунарит" наблюдаваме едно ярко беззаконие."

Цветан Василев: Борисов и Пеевски бяха решили, че "Дунaрит" и КТБ им се полагат

Банкерът и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев заяви, че "Дунарит" винаги е бил цел на тандема Борисов-Пеевски. Днес (6 септ...

"Това не е държавата, това са хора, държавни чиновници. Ако Караниколов беше олицетворение на държавата, ние щяхме да емигрираме всичките. Ние все пак имаме надеждата, че в държавата има сериозни хора и не всичките, които ние сме избрали и назначили дефакто като ръководители на всичко това наше, което се казва България..., затова ДАНС да вземе да си свърши работата. Не зная защо ДАНС мълчи. Кой е тоя "Виафорт", каква е тая фирма? Руски интереси ли са или просто престъпна схема? Ние не знаем, може да са и двете!", допълни още той.

В началото на разговора Ноев обясни:

"Да, аз бях министър на отбраната при Иван Костов, с което се гордея. 2000 година България беше в едно особено положение. Години наред посредници и търговци бяха нарушавали забрани, България беше очернена... имаше категорична политика срещу нарушенията. Тогава постъпи информация от американски източници – молеше да окажем съдействие дали фирмата "ЕМКО" и имала разрешителни за определена търговски операции и съдействия да се отнеме лиценза на Емилиян Гебрев. Отнехме му лиценза и след няколко месеца проучвания го върнахме. Мен ме е срам от този случай това беше административен произвол - само заради питане отнехме този лиценз."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика