Борислав Велков за НДК: Натиск не е имало върху никого

1392
Борислав Велков за НДК: Натиск не е имало върху никого

Натиск не е имало върху никого. Това заяви Борислав Велков - председател на Съвета на директорите на НДК, предаде БГНЕС.

Велков бе изслушан от Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Златева: Върху мен не е упражняван политически натиск за оставането на Боршош

Върху мен не е упражняван никакъв политически натиск нито за оставането на Боршош, нито за подписване на годишен финансов отчет. Това з...

Имало е професионални изисквания работата да се свърши професионално. Точка по въпроса с натиска, заяви Велков.

Според него обаче следващото председателство през 2031 г. бихме могли да го направим както се прави.

„Започнахме много задълбочен анализ на цялостната дейност и всички компоненти в дружеството, за да видим какво се случва с него и защо много от процесите в него не вървят както трябва. В новото ръководство има достатъчно професионалисти от различни сфери, за да могат да осигурят добър план за развитието на НДК“, смята още Борислав Велков.

От своя страна Марио Анастасов, който е бивш председател на Съвета на директорите на НДК, назначен от Деница Златева посочи, че е срещнал отпор. „Проблемът е в едноличното управление на дружеството, казвам го категорично“, заяви той.

В последния момент Боршош обяви, че няма да се яви пред комисията за НДК

Оттеглилият се засега временно изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош обяви в профила си във Facebook, че няма да присъства на за...

„Бях поканен от Златева като финансист да се занимая със финансите на дружеството. На 28 февруари поисках данни от директорите за дължимите средства по договори, поисках и информация за вземания по договори за наем. Не знам дали ще ми повярвате, но до ден днешен нямам информация за нито един документ за наем на НДК. Изисквал съм тази информация поне четирикратно, включително и в момента, когато трябваше да обсъдим Годишния финансов отчет“, посочи Анастасов.

Контактите, които имахме за краткото време, за което бях в ръководството на НДК с Мирослав Боршош, колкото и странно да звучи бяха по лични имейл адреси. Поставих това под въпрос, че не трябва да е така“, обясни още Анастасов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика