Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

5135

"Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили, за това, което може да се направи, а търсят по всякакъв начин да си прехвърлят собствените вини на някой друг", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента.

Думите му бяха в отговор на въпрос дали ще има сглобка след изборите и в контекста на обвиненията на ПП-ДБ, че ГЕРБ и ДПС са виновни, че страната ни получава второто плащане по Плана за възстановяване. 

Ще има ли сглобка след изборите?

Борисов коментира, че много зависи кой как ще се представи. "Много зависи кои хора от тях имат интегритет, за да участват в подобни разговори", заяви още Борисов.

"Кого ще излъжат, че ГЕРБ е виновен?", попита Борисов и припомни изтеклите записи от Националния съвет на ПП-ДБ.

"Вадим записа от техния партиен форум, в който Асен Василев казва, че ние нямаме да имаме ротация. Ще работят 9 месеца и ще избягат. След това с Асен Василев договорихме кабинет с всички отстъпки от ГЕРБ, те поискаха и вътрешен министър. Защо го поискаха последните седмици стана ясно защо", коментира още Борисов. 

Конкретно по обвиненията на ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ коментира и конкретните обвиненията на доскорошните си партньори, че партията му е виновна да не получаваме второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. ОЩЕ: Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

"Не мога да повярвам, че са казали такова нещо. Не споря с вас, но не мога да повярвам. Просто ще отговоря, че преди три години ГЕРБ вкара България в най-бялата организация - европейски банков съюз, ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната и остави, абсолютно договорен с комисията План за възстановяване. Три години те бяха министри, премиери, служшебни, не служебни, редовни. Над 2- закона сме приели заедно по Плана за възстановяване. Всичко, което Асен Василев даде - всичко сме приели. Сега, когато сме в предизборна кампания, да кажеш, че ГЕРБ са ти виновни, не е сериозно", каза Борисов. 

Исканията за оставка на Росен Желязков

Борисов коментира и исканията на опозицията за оставка на Росен Желязков. "Всичко се е разпаднало, отиваме на избори след два дена, парламентът свършва, те искат оставката на Росен Желязков. Да я искат. Това са просто емоционални изблици на несигурност, на неспособност, слабост. Това са те", смята още Борисов. ОЩЕ: "Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Бойко Рашков и журналистите

Лидерът на ГЕРБ коментира вчерашното изслушване на Бойко Рашков пред комисията за "Митниците" и напрежението между него и журналисти пред асансьора в сградата на парламента, за което се появиха кадри в социалните мрежи.

Според него не трябва да се бяга от въпросите, но не може така в сградата на парламента да се преследват депутати по асансьорите нагор-надолу, да се бият с чадъри. "Осъждам ги, не ми харесват", зави още Борисов.  ОЩЕ: Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика