Борисов нареди уволнение на ръководството на "Гранична полиция" (ВИДЕО)

4714

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на вътрешния министър Румяна Бъчварова да освободи цялото ръководство на „Гранична полиция” заради обществена поръчка.

Уволненията идват след скандал с обществената поръчка на „Гранична полиция” за превоз на мигранти възложена на арестуван за трафик на хора. Трафикантът е избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване.

Политолог: Борисов от много време е защитник на Турция пред ЕС

Ердоган няма да се спре пред абсолютно нищо. Ако няма сделка между ЕС и Турция, може да се активира бежанска вълна. Това смята политоло...

Новината за уволненията дойде в Ловеч, където Борисов провери докъде е стигнал строежът на катедрален храм, съобщи Нова телевизия.

Премиерът не каза дали става дума за недоглеждане, или далавери. Но разпореди всички от ръководството на „Гранична полиция” да напуснат постовете си. Министър Бъчварова беше защитена от премиера и нейната отговорност била само да ги освободи.

Така уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместникът му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта". Манолов оглавяваше бургаската гранична полиция преди бъде назначен в ГДГП. Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас.

Знаете, скандалът се разрази след като в медиите се разпространи информация как бизнесмен, с който „Гранична полиция” има договор за транспорт на мигранти, сам е превозвал нелегално бежанци. Срещу Григор Григоров има повдигнато обвинение от края на юни за незаконен превоз на мигранти. Бизнесменът е хванат от полицията край Царево, след като е натоварил близо 70 души и опитал да ги превози към вътрешността на страната. Автобусът, с който са превозвани, мигрантите, бил с табела „Случаен превоз”, пише още БГНЕС.

Бойко Борисов: Военнослужещите ни са изключително подготвени

България е лоялен член на НАТО и Европейския съюз, доказали сме своята евроатлантическа ориентация. На българска територия непрекъснато...

С него според обвинителите са прекарвани нелегалните мигранти. И не само. Паралелно вървяла и законна дейност. Собственикът на возилото изпълнявал курсове, поръчани и платени от държавата, за транспортиране на бежанци до центровете за временно настаняване.

В края юни 34-годишният Григор Григоров е задържан да превозва в автобус, собственост на фирмата му, 66 нелегални мигранти от Афганистан и Ирак. Белезниците щракват на входа на Царево. Случаят се оказва още по-парадоксален, защото месец след като му е повдигнато обвинение, държавата, в лицето на „Гранична полиция” сключва с фирмата му договор за почти 200 хиляди лева за превоз на нелегални бежанци. Договорът е подписан от зам.-директора на „Гранична полиция” Йотко Андреев на 2 август. Фирма „Еделвайс 0707 ” предлага най-ниска цена за превоза и печели правото да превозва нелегални мигранти из цялата страна.

Actualno.com припомня, че след като гръмна скандалът с обществената поръчка, по разпореждане на ръководството на МВР започна обстойна проверка и преглед на процедурата по сключен договор за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Отпускат 3 млн. за нова казарма за бригада „Специални сили”

Отпускаме 3 милиона лева за изграждането на нова сграда за 68 бригада „Специални сили”, обяви премиерът Бойко Борисов в нач...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика