Борисов: Поевтиняването на тока няма да се усети в сметките

22725
Борисов: Поевтиняването на тока няма да се усети в сметките
Снимка: БГНЕС

Намалението на цената на тока с 1% е в статистическата грешка на изчисленията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод решението на ДКЕВР за намаление на цената на електроенергията за бита от 1 януари 2014 г., предаде „Фокус”.

Бившият премиер определи решението като популистко. „Не случайно предишните шефове на ДКЕВР напуснаха. Както и устройството на КРС, така и ДКЕВР е извън правителствен орган. Това е обществен, експертен орган. Цената на тока или на водата не зависи от желанието на когото и да било, а е на база на изчисления. Неслучайно се наричат независими агенции. В случая те направиха ДКЕВР зависима. Казват, че до юли цената на тока ще е с 1% по-ниска. Аз съм убеден, че това няма да се отрази върху сметките за тока, те ще нараснат. Няма как да не нараснат. Може да бъдат балансирани, в лошия смисъл на думата, и да растат задълженията на НЕК. Хората трябва да знаят, че и НЕК е 100% държавна и се трупат дългове и там. Само популизъм, нищо друго”, заяви Борисов.

Бареков: Цветанов иззе функциите на Борисов по изграждането на партията

Цветанов иззе функциите на Борисов по изграждането на партията. Той подмени ключови кадри в ГЕРБ през 2008 година, които държи в зависи...

По думите му през периода 2006-2008 са харчени пари по „безобразен начин”, като 1 млрд. е бил даден за 80 мегавата на „Цанков камък”, а 1,7 млрд. за „гьола „Белене”.

„Ние като правителство и парламент, доминиран от ГЕРБ, два пъти намалихме цените на ВЕИ. Сега също гласувахме за тези 20% намаление на цената на ЕРП-ата. За съжаление всичко това влачи след себе си много съдебни процедури, напрежение и огромни задължения в НЕК”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика