Борисов върна на Мерджанов за кворума: Прав е, от Брюксел трудно се управлява

29663
Борисов върна на Мерджанов за кворума: Прав е, от Брюксел трудно се управлява
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пропусна да отговори на новата водеща фигура в БСП Атанас Мерджанов относно това кой как командва парламентарната си група.

Прав е Мерджанов, че парламентарни групи и партии трудно се управляват от Брюксел. Един ден ме няма в София и парламентарната група не ме слуша, въпреки че казах, че ще гласувам за освобождаването на Сергей Станишев от ангажиментите му като народен представител. Затова винаги съм смятал, че лидерите на партиите трябва да си стоят в София, а не в Брюксел, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Брюксел за среща на председателите на партиите от ЕНП, предаде Агенция "Фокус".

ГЕРБ гневни, че БСП ги нарекли "ненужни" за кворума

Недопустимо е за пореден път толерантността, която ГЕРБ проявява и персонално чрез Бойко Борисов, да служи за заявления от типа на &bdq...

„Въпреки това обещавам на депутата Мерджанов, че утре, когато ще съм в София, парламентарната група на ГЕРБ ще бъде в пленарната зала и ще освободим Станишев. Използвам случая да се обърна към лидерите на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака” да бъдат така добри да си осигурят кворума в залата, защото те могат това и го доказаха, като приеха Закона за МВР и за Сметната палата. Тогава няма да им се налага да се извиняват с отсъствието на ГЕРБ в залата”, допълни Бойко Борисов.

По-рано днес Мерджанов, който вече е председател на парламентарната група на ГЕРБ, каза, че се съмнява дали Бойко Борисов в крайна сметка ще участва в утрешните консултации за дата на изборите. Причината според Мерджанов - Борисов обещал присъствие на депутатите на ГЕРБ в пленарна зала, а и днес те не били там - значи не успява да ги контролира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика