Борисов във Facebook: Манипулацията за Авиоотряд 28 катастрофира

20580
Борисов във Facebook: Манипулацията за Авиоотряд 28 катастрофира
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не закъсня с бърз коментар относно изнесените за Авиоотряд 28 и държавната администрация данни от председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров в сутрешния блок на bTV.

Валери Димитров подчерта, че няма данни за престъпление и в одитния доклад за Авиоотряд 28, въпреки констатираните 53 незаконни полета. „Става въпрос за лоша нормативна уредба – Авиоотрядът е използван за неща, които не са му присъщи”, каза председателят на Сметната палата.

"Авиоотряд 28" минава към транспортното министерство

Депутатите в парламента решиха, че "Авиоотряд 28" преминава на подчинение на министъра на транспорта, информационните технологии и съ...

Думите на проф. Димитров бяха веднага използвани от Борисов, който написа следното в социалната мрежа:

"Грозната манипулация на Тройната коалиция рязко катастрофира. "Няма данни за престъпления в докладите на Сметната палата за финансовото управление на Министерски съвет и за Авиоотряд 28, държавата не е ощетена”, това повториха няколко пъти от Сметната палата. Нещо повече, всички частни полети са платени, а такава практика е имало и преди 2009 г., въпреки че удобно Тройната коалиция не пожела да бъдат разгледани и полетите на Станишев, предполагам от страх, че ще бъдат открити нарушения, каквито Сметната палата откри в доклада за управлението на Министерския съвет от Станишев. A фактите са, че при ГЕРБ Министерският съвет се е управлявал много по-добре от годините преди 2009 г. Тогава “докладът беше изпратен в прокуратурата, имаше много лоши договори по обществени поръчки”, това подчертаха от Сметната палата. Две от големите лъжи на БСП, ДПС и “Атака” бяха опровергани с данни. Всичките им компромати ще лъснат рано или късно".

Какво каза проф. Димитров за Авиоотряд 28 и за държавната администрация

Полетите по времето на Бойко Борисов са по заявка на физически лица за 830 000 лв. „Авиоотрядът е специализирано звено, което трябва да превозва само определени длъжностни лице. Изключително лоша практика е да извършва търговски полети”, подчерта Валери Димитров. Мнението му оборва твърденията на Бойко Борисов, че търговската дейност на правителствените самолети и хеликоптери са внесли пари в бюджета на Авиоотряда.

Борисов: Прокуратурата ще проверява полетите и на Тройната коалиция

Говорихме за дейността на Авиоотряд 28 през последните четири години, но прокуратурата ще пита и за периода от четирите години на Тройн...

Димитров уточни, че всички полети практически са платени. Заявените два полета за Федерацията по мотоциклетизъм първоначално били поискани безплатни, но по време на одитната проверка сумите са били възстановени и това е констатирано в документа.

„Разходите за пътувания на бизнесмени за лов са покрити, но въпросът е, че Авиоотрядът не е търговски превозвач”, подчерта Валери Димитров.

„Тази лоша практика не е от сега, данните са че и преди е имало такива полети по заявки на други лица. Трябва изрично да бъде променена нормативната уредба”, настоя председателят на Сметната палата.

„В момента администрацията на Министерския съвет работи много по-добре, отколкото преди четири години, когато докладът беше изпратен в прокуратурата, имаше много лоши договори по обществени поръчки”, подчерта Димитров и настоя да отбележи, че това в огромна степен се дължи на секретаря Росен Желязков, който управлявал добре администрацията и имуществото на кабинета.

Прокуратурата забрани на Цветанов да напуска България

Мярката за неотклонение на Цветан Цветанов, която беше постановена от Софийската градска прокуратура, е "подписка", но на бившия вицепр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика