БСП: Имаме доказателства, че Банов е подправял документи

5764
БСП: Имаме доказателства, че Банов е подправял документи
Снимка: БГНЕС

Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата да не се образува досъдебно производство по сигнала ни за Боил Банов и следващата седмица ще представим още документи по случая.

Това обеща говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евровота Елена Йончева по време на пресконференция на партията.

Прокуратурата се отказа от дело срещу Боил Банов, нямало престъпление

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса ...

„Специализираната прокуратура днес отказа да образува досъдебно производство по наш сигнал срещу министъра на културата. Аудиозаписът показва, че Боил Банов е наредил да бъдат подправени документи. Документите доказват, че това, което е наредил Банов, се е случило“, подчерта Елена Йончева.

„Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало, Банов съм“ да е същата, каквато бе съдбата на „Ало, Ваньо““, коментира тя. „В аферата „Ало, Ваньо“ министър-председателят нареди да бъде спряна проверка на шефа на митниците. Разследващият прокурор, който трябваше да разследва „Ало, Ваньо“, оглави антикорупционния орган“, припомни говорителят на ПГ на БСП.

„Очакваме по същия начин последната афера „Апартаментгейт“ да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност“, заяви Елена Йончева. Тя обяви, че следващата седмица ще представи категорични доказателства за това, че Боил Банов е наредил фалшификация на документи.

„Получихме от МРРБ допълнителни документи, които доказват, че става дума за документално престъпление, за измама, за престъпление срещу финансовата система при изразходването на европейски средства“, каза още Елена Йончева

Скрито от българското общество бяха отворени подадените оферти за концесията на летище „София“, разкри заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференцията.

Йончева попита: Заради турски интереси ли промениха Закона за концесиите?

"Предопределен ли е изборът на концесионера на "Летище София"  и има ли замесени турски интереси?" Това попита говорителят на на Б...

„Както на всички стана ясно, вчера изтече срокът за подаване на документи за отдаване на концесия на летище „София“, посочи Свиленски.

Според Свиленски интересното, което прозира и в тази процедура, е като при така наречения случай „Златен век“- променя се един закон, за да се удовлетворят интересите на някой предприемач.

„В случая с концесията за летище „София“ предходните седмици потенциални концесионери задават въпрос възможно ли е летищните такси, които се събират да бъдат признати за концесионни такива“, каза още Георги Свиленски.

От БСП се питат как за 4-5 години се е получило пренаселването на Габрово с роми. "Държавата не владее ситуацията и това се видя през последните дни, коментира Свиленски.

"На хората им писна, те не издържат. Това са резултатите от това недоволство. Няма как в държава, в която не се спазват законите, това да не излезе и на улицата сред хората. Всички български граждани имат очаквания към избраниците си.", посочват от БСП.

Йончева: Прокуратурата да се свърже с мен, ще дам още информация за Банов

Чакам прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам по аферата „Ало, Банов съм&ldquo...

„Оставките са златен стандарт на ГЕРБ. Това, което наблюдаваме при ГЕРБ е замитане на отговорност. Изчаква се да се появи някой друг скандал, който да омаловажи скандала. При нас има едно правило – важна е законността. Когато има хора, които са нарушили законите, те си получават наказанието“, заяви още Георги Свиленски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика