БСП няма да подкрепи актуализация на бюджета

16380
БСП няма да подкрепи актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи актуализация на бюджета, защото приходите до края на годината ще се увеличат и бюджетният дефицит може да се запази в рамките на 3 %. Това каза Георги Търновалийски, член на Временната парламентарна комисия по бюджет и финанси. По думите му приходите до края на годината се планират прекалено песимистично, предаде Фокус.

„Към края на годината се очакват ефектите от някои заложени в закона и направени законодателни промени в началото на тази година. Поглеждайки оперативните данни за изпълнението на приходите в месец октомври се вижда едно нарастване на приходите, спрямо предходните няколко месеца със 115 млн. лв., което се дължи именно на тези инициативи. По отношение на намалението на приходите от акцизи, то там имаше обективен фактор – плановия ремонт в един от големите оператори „Нефтохим“, който вече работи и приходите отново ще бъдат повишени“, каза още Георги Търновалийски.

НС ще заседава извънредно заради актуализацията на бюджета

Парламентът ще заседава извънредно във вторник (18 ноември) от 11.00 часа. Това решиха депутатите със 173 гласа "за", 1 "против" и 11 в...

По думите му евентуален свръхдефицит ще бъде лош сигнал към българските партнъори и външните инвеститори. Това е лош сигнал и към международните финансови институции, към които ние ще се обърнем, за да емитираме дълг, допълни Търновалийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика