БСП отказа да участва в гласуването на ветото на Изборния кодекс

304
БСП отказа да участва в гласуването на ветото на Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на БСП няма да участва в гласуването на ветото на Изборния кодекс. Това каза по време на дебатите Валери Жаблянов

Припомняме, че в правната комисия депутатът от БСП Филип Попов гласува "за" ветото. Днес обаче от левицата променили мнението си и нито ще гласуват "за" закона, нито ще подкрепят ветото.

Кой ще подкрепи ветото на президента за ИК? Има ли договорки?

Днес, 18 май, парламентът се очаква да гласува за ветото на президента Росен Плевнелиев по Изборния кодекс (ИК). Мотивите на държавния ...

Жаблянов разкритикува остро мотивите на държавния глава и ги нарече политическа позиция. Той посочи, че изработването на поправките в Изборния кодекс беше отхвърлено от БСП като подход, философия и разбиране как трябва да се провеждат избори в България.

"Приетият Изборен кодекс е скандален за третирането на българските граждани въобще и на техните права. Въвеждането на задължителното гласуване е въпрос, който надхвърля представите на всеки демократичномислещ гражданин как трябва да бъде формулирана властта в държавата. Тази практика е позната основно в авторитарни режими", каза социалистът.

Той отбеляза, че президентът не е забелязал този пропуск и е върнал за ново обсъждане само текстовете за гласуването в чужбина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика