БСП пита кога ще обяват политиците, свързани с КТБ, ГЕРБ отговори с "парламентът не е съд"

5406
БСП пита кога ще обяват политиците, свързани с КТБ, ГЕРБ отговори с "парламентът не е съд"
Снимка: БГНЕС

"През 2014 година беше обявен фалитът на КТБ. През 2017 година Иван Гешев обяви, че в модела "КТБ" са разкрити връзки на политици, получавали нерегламентирано пари по нареждане на Цветан Василев в брой. Нито един политик не е обявен публично, за това пък беше повдигнато обвинение на Елена Йончева. Питаме се защо сега, след 5 години". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

"За тези 5 години никой около разследването за КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът защо сега - защото е политически процес, а не наказателен", подчерта Нинова.

Антон Кутев: Защо прокуратурата не се занимава с Бареков и Пеевски?

"Обвиненията срещу Елена Йончева са политически удар, защото тя си позволи да направи доста резки ходове, включително си позволи да осъ...

"Защо през този период  Елена Йончева не е викана и не е разпитвана? Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби при оградата на границата, „Кумгейт“, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди“, коментира Корнелия Нинова.

"Всички стоим зад нея. Няма да позволим върху Елена Йончева да се упражнява репресия и натиск", заяви тя. "От днес привличаме и международна подкрепа - изпращаме писма с информация до посолствата на ЕС, до Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите, "Репортери без граници", съобщи лидерът на левицата. "Истинските виновници за разграбването на КТБ няма да бъдат наказани. Стоят в задкулисието и продължават да разграбват", каза още Корнелия Нинова.

"Не бива Народното събрание да се използва за трибунал, има си съд и прокуратура". Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов по повод декларацията на БСП. "Първо има Конституция в Република България, в която има разделение на властите. Вмешателства в работата на тези институции от трибуната на Народното събрание не бива да бъде допуснато, защото нарушаваме принципите на Конституцията на страната", обясни Иванов. "Моля да обръщате внимание на изказванията от тази трибуна да не използват епитети по управлението и да използват парламентарното си право за изказвания, с които да се опитват да се защитават по някакъв начини", добави той.

"Г-н председател, за пореден път нарушихте правилника на Народното събрание. Как може да позволите на депутат от управляващото мнозинство да определя какво може да говори председателят на опозицията?" Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в отговор на изказването на депутата от ГЕРБ Александър Иванов.

Йончева с обяснение за парите от КТБ, депутат заподозря атака на ГЕРБ заради евроизборите

"Средствата за документалните ми филми са преведени от КТБ в период, в който държавата не е могла да предвиди срива на банката." Това ...

"Всеки народен представител може да говори от трибуната, каквото си иска. Нямате право да давате думата на крадците да викат "Дръжте крадеца", каза от своя страна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в отговор на декларацията на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика