Бъчварова: Хората искат лично Борисов да им решава проблемите

2582
Бъчварова: Хората искат лично Борисов да им решава проблемите
Снимка: БГНЕС

Когато има лидер с авторитет, това неизбежно се отразява върху начина, по който хората мислят, че могат да се решат проблемите. Такова обяснение даде Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера в ефира на bTV в отговор на въпрос защо всички хора искат проблемите им да се решат на лична среща с Борисов.

Тя обясни и че премиерът реагира и на най-малкия проблем и не смята, че едно или друго решение е императивно правилно. Склонен е да се откаже от едно решение, ако друг предложи друго, допълни Бъчварова. Според обяснението й той още не е приел на среща протестиращите майки на деца с увреждания заради липсата към момента на еднозначно решение, което да им бъде предложено.

Борисов предаде председателството на Съвета на ЕС на Себастиан Курц

Премиерът Бойко Борисов предаде председателството на Съвета на ЕС на австрийския канцлер Себастиан Курц. Австрия поема за трети път (1...

Последният случай, в който премиерът се намеси, беше при протестите на превозвачи срещу създаването на автомобилна камара. След среща с тях той разпореди проектът, готвен последните две години и с тяхно участие, да бъде оттеглен.

В коментар на гласувания вот на недоверие към правителството от БСП през седмицата Бъчварова обяви, че мотивите към вота са били сбор от медийни публикации вместо да се формулира проблем и да се предложи неговото решение.

Според нея представителите на БСП са възприели грешна тактика - да не кажат всичко, което имат по темата, а да чакат реплики от управляващите, на които да отговарят. Тя определи дебатите по вота като "шум, крясъци и липса на политическа същност".

Няма криза в страната, заради която да се говори за предсрочни избори. БСП още не може да преживее загубата на изборите отпреди 1 година, допълни Бъчварова. В отговор на въпрос тя каза, че само премиерът може да каже дали има нужда от смяна на министри в кабинета. По адрес на вътрешния министър каза, че няма да коментира работата му, защото така се зарекла след като тя самата е заемала поста, но посочи, че през последните години има много смени на този пост и те не позволяват да се проведат реформи. Те пък били с дълъг хоризонт на действие, а освен това за проблемите в сферата на сигурността допринасяли и други сфери.

Бойко Борисов предава председателството на Съвета на ЕС на Австрия

Министър-председателят Бойко Борисов ще предаде символично председателството на Съвета на Европейския съюз на австрийския канцлер Себас...

В коментар на проблемите след проливните дъждове, Бъчварова обясни, че годишният бюджет на комисията, която разпределя пари в такива ситуации е 70 млн. лв., а при последното бедствие се получили заявки от общини за 700 млн. лв. Затова според нея трябва да се наблегне на мерките, за да не се стига до толкова тежки последствия.

Посочи, че от 3 месеца областните управители съвместно с три министерства готвят план за почистване на речните корита, но това щяло да отнеме време, освен това трябва да се потърси финансиране за тези дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика