Бъчварова: Няма да има самоцелни уволнения в МВР

6649
Бъчварова: Няма да има самоцелни уволнения в МВР
Снимка: БГНЕС

Хората, които довечера излизат да протестират срещу полицейското насилие, имат гарант в мое лице. Това каза пред журналисти в НС вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след като взе участие в петъчния парламентарен контрол, предаде "Фокус".

"В мое лице имат гарант, ако това им е достатъчно могат да бъдат спокойни. Тогава, когато трябва ще има уволнения, но няма да има самоцелни уволнения в МВР", заяви Бъчварова. Във връзка с излъчения клип по телевизията за полицейско насилие върху граждани, вицепремиерът коментира, че тече проверка за него, която е започнала веднага и продължава сега със служителите.

Психолог: Не знаем предисторията за случая с битите младежи

Не бих могъл да си правя изводи, особено в тази ситуация, защото има много въпроси. Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров в ко...

"Когато приключи дисциплинарната проверка, ще бъдат обявени имената на полицаите. Трябва да се види целият случай, такъв, какъвто е бил и кога е започнал, какво се е случило. Не искам да оневинявам никого", посочи Бъчварова.

На въпрос с какво си обяснява това, че 9 месеца по-късно се появява клипът за момчето и момичето, тя отговори: "Не само това и предишният клип е със задна дата - този, който е от границата е от 2013 г. този, който вчера беше излъчен е от 2014 г., 2014 г. е и клипът с момичето. Да не спекулирам по този повод, но мисля, че съвпадението е очевидно. Възприемайки го към работата на МВР-приемаме я, но не мисля, че е основание за омаскаряване. Сигурно има хора, които не са доволни, че съм в МВР, не са доволни от работата на министър на МВР, който не е от системата. Има такива основания, но аз мисля, че имам достатъчно основания да работя и да се опитам да направя нещо".

Бъчварова бе категорична, че не знае от чия страна е тази атака. "Нека отминем тази атака и да си гледаме работата, надявам се това да е начинът да преодоляваме атаките", заяви тя.

"Текат доста проверки, за които има конкретни поводи. При всеки един случай с висока обществена значимост се провеждат такива проверки. Те са много важни. Това не е начин, по който избягваме от отговорност и замазваме положението. Това е начинът да има обективна картина и справедливо отношение", каза още Бъчварова.

Отстраниха от длъжност полицаите, упражнили насилие над младежи

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов разговаряха днес следобед с д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика