X
 
 

България отпуска хуманитарна помощ за Сирия и Албания

991 0
България отпуска хуманитарна помощ за Сирия и Албания
Снимка: БГНЕС
България ще предостави финансова помощ за справяне с хуманитарната криза в Сирия и региона в размер на 97 792 лв. Това реши Министерски съвет на днешното си заседание. Финансирането ще бъде осигурено от бюджета на Министерството на външните работи, предназначен за развитие и хуманитарна помощ.

Предоставената от българската страна хуманитарна помощ е част от усилията на международната общност за възстановяване на региона и подобряване на условията на живот на гражданите там.

Правителството прие решение и за предоставяне на безвъзмездна хуманитарна помощ, която е поискана от Република Албания за преодоляване на последиците от земетресението, засегнало страната през месец септември.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на Министерството на вътрешните работи ще осигури транспорта на хуманитарната помощ, а също така и 1000 бр. одеяла. Българският червен кръст ще предостави 50 бр. легла и 50 бр. матраци. Общата стойност на хуманитарната помощ е 5208 лв.

Иран разполага военни по границата с Турция

Анкара трябва да проявява сдържаност и да избягва военните действия в Северна Сирия, съобщи агенция ИРНА, цитирайки президента на Иран ...

 

 

 

 

Actualno.com

Етикети: