България с рекорд по усвояване на европари - на 8 място сме

3473
България с рекорд по усвояване на европари - на 8 място сме

България постигна рекордно ниво на усвояване на евросредства - на 8 място сме. Това каза заместник-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева по време на официалното откриване на завода за механично-биологично третиране в село Яна, район „Кремиковци”, предаде "Фокус".

"Приятно ми е да съм тук от името на Жан-Клод Юнкер, той много искаше да присъства. Той щеше да каже: "Браво, Бойко, браво, г-жо Фандъкова, браво, България".

За 100 дни България трябва да усвои над 1.5 млрд. евро или ще ги изгуби

По-малко от четири месеца преди края на стария програмен период на еврофондовете у нас, България има да усвоява 1,665 млрд. евро или ще...

"През последната година България постигна рекордно ниво на усвояване, най-високото, откакто сме в ЕС", заяви Георгиева. Тя посочи, че страната ни за тази една година е в първата десетка по усвояване. "На 8 място сме, г-н министър-председател. Днес ще отрежем лентата на този завод, ще закрием наказателната процедура срещу страната ни, която се влачеше толкова много година. Този проект е един от най-големите, които финансираме в България", допълни Георгиева.

Тя уточни, че третият етап на проекта ще бъде за 270 млн. лева. "Ще можем да използваме боклука, за да топлим нашите семейства на по-ниска цена. По този проект мъжката работа я свършиха жени”, пошегува се тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика