Цацаров: Отдавна сме държава на запис

24134
Цацаров: Отдавна сме държава на запис
Снимка: БГНЕС

Внасяме в съда обвинението срещу Сергей Станишев, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред bTV. Според обвинението в качеството си на министър-председател в мандата на Тройната коалиция, настоящият лидер на БСП е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна. 

"По случая ще бъдат разпитани честния гражданин, внесъл документа, съдържащ класифицираната информация (б.р. Алексей Петров), този, който го е получил (б.р. бившия премиер Бойко Борисов) и един бивш шеф на ДАНС, ще доразпитаме и Станишев", допълни той. 

Станишев на каишка!

Кашата с мораториума дойде да покаже две неща, които, впрочем, добре се знаеха от българското общество. Първо, че управлява ДПС, и, вто...

"Недоверието към органите на съдебната власт се е натрупвало през годините, но мястото на прокуратурата е в съдебната власт и никъде другаде", каза още главният прокурор. 

"Ако бъдем елемент от изпълнителната власт, докъде ще стигнем? И сега ни обвиняват, че едва ли не се съобразяваме с гребена на вълната. Аз търся промяна в самата система и не бих подкрепил извеждането на прокуратурата от съдебната власт. Може да го иска само онзи, които иска подчинено обвинение", допълни Цацаров. 

"По незнайни причини сред рейтингите на полиците съм включен и аз. Мери се рейтинг на прокуратура, а не на главния прокурор. Иначе ме ласкае, че ми дават добри проценти, но това е спекулация, защото главният прокурор не е политик", бе категоричен той. 

"Висшият съдебен съвет ще обяви в най-скоро време процедура за градски прокурор на София. Безвремието на Градската прокуратура не може да продължи повече, но нямам фаворит за поста", обяви той. 

Станишев е дал съгласие за възбуждане на наказателно преследване

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което го уведомява, че Сергей Стани...

Реално делата срещу Цветанов са две, не три, уточни главният прокурор. Реално делата срещу Цветанов са две, не три, уточни главният прокурор. "До момента са установени над 800 телефонни номера, които са подслушвани. "Знам кои са, но няма да говоря с имена. Единствено ще кажа, че повечето телефони са с абонати - корпоративни структури", разкри главният прокурор. По делото срещу Цветан Цветанов за незаконно подслушване се очаква все още резултат от британските експерти. 

"Какво значи, че работя съзнателно срещу ГЕРБ? - отговори на въпроса с въпрос Цацаров. - Искали сме имунитети на двама депутати от ДПС, един - на лидера на БСП също. 

"По повод делото „Чакъра" Бойко Борисов е разпитан в качеството си на свидетел, защото тогава е бил главен секретар на МВР. До настоящия момент прокуратурата, освен че е разпитала лица от тогавашния отряд на СОБТ, освен всичко друго е назначена и изключително тежка експертиза, в която влизат съдебни медици, експерти по взривно дело. Налице е и искане на експертите за ексхумация. Запазени са немалко следи, тя трябва да установи действителната причина за смъртта", допълни той. 

Цацаров нямало да се изненада, ако отново излязат наяве записи на политици с прокурори: "Вие журналистите също едва ли ще бъдете изненадани. От доста време България е държава на записите, галерия на флашките". 

Бивш прокурор: Българските власти са знаели, че Боевски се връща

Бившият прокурор Иван Петров заяви пред Нова ТВ, че според него единственият начин Боевски да е пуснат на свобода е защото е сключил сд...

"Стремя се да следя информационния поток, но този, идващ от Бареков, понякога идва в повече", така коментира той обвиненията на журналиста с политически амбиции, че Бойко Борисов бил поръчал убийството му. Ще проверим обаче сигнала, обеща Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика