Ченалова: Всичко в записа от днес е вярно

3836
Ченалова: Всичко в записа от днес е вярно
Снимка: БГНЕС

Всичко в разпорстранените днес записи е вярно. Това каза бившият съдия в Софийски градски съд Румяна Ченалова, която около 10:00 часа тази сутрин влезе за пореден разпит в ДАНС.

Ченалова дойде без адвокат и каза, че не знае за какво я викат, но по всяка вероятност е като свидетел, след като е уточнено, че не й е необходима защита.

Нов скандален запис: Борисов купил на любовница къща за 1,5 млн. евро

Пореден скандален запис от разговор между двете т.нар. "каки" - бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, както и между неизве...

Припомняме, по-рано днес сайтът „Биволъ” разпространи нов запис, от който се разбира, че според Владимира Янева премиерът Бойко Борисов е купил на своя любовница къща за 1.5 млн. евро, а освен това е поддържал интимни отношения със съпругата на свой приятел от кръга „Котараците”, предаде бтв.

Според Ченалова в деня на отстраняването на Владимира Янева бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома й, където са водени тези разговори. Мъжът е адв. Момчил Мондешки, каза още Ченалова. Според нея той се укрива заради нещо, след като е отказал няколко пъти на Етичната комисия на ВСС да бъде разпитан по истинността на тези записи.

На въпрос на журналисти защо от днес започва да излиза новата серия от записи, Ченалова каза, че по всяка вероятност това е заради вчерашното прекратяване на проверката и посещението на министър-председателя във Висшия съдебен съвет.

Колко пъти е идвала и колко разговори е имало между двете съдийки, Ченалова не помни, но каза да попитат охраната в сградата, където живее, защото може да имат записи на влизанията на Янева.

Прокуратурата поиска 2,5 години затвор за Владимира Янева

Софийска градска прокуратура поиска ефективна присъда от 2,5 години за бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева, подс...

На въпрос кой е сложил записващото устройство, тя отговори, че е по-добре да се провери дали това не са СРС-та.

Припомняме, че Владимира Янева, лично или чрез адвоката си, нито веднъж не е отрекла, че е имало такива разговори.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика