ЦИК: Изискванията за деня на размисъл остават непроменени

27510
ЦИК: Изискванията за деня на размисъл остават непроменени
Снимка: БГНЕС

Няма промяна в изискванията за деня на размисъл. Това заяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

„Изискванията за Деня за размисъл за тези избори са същите, като за европейските избори. На 4 октомври няма да се разрешава под никаква форма предизборна агитация, допитването до общественото мнение, разпространението на агитационни материали”, обясни тя, цитирана от Фокус.

Мирослав Каракашев за Actualno.com: По-богатите трябва да допринасят с повече

По-заможните да допринасят повече за държавата и обществото чрез въвеждане на прогресивна данъчна система с елемент на семейно подоходн...

По думите й, ако избирателите констатират нарушения на Изборния кодекс в тази част, те могат да се обърнат към съответната избирателна комисия или към ЦИК в зависимост от това за какво нарушение става въпрос. Ако то е на територията на изборния район, следва да се обръщат към РИК, а ако е на национално ниво – до ЦИК. В Деня за размисъл се забранява също така използването на държавен и общински транспорт за предизборна агитация. Нейкова допълни, че агитационните материали, разлепени преди деня на размисъл, следва да бъдат премахнати в 7-дневен срок след изборния ден от партиите, коалициите и инициативните комитети.

По отношение на характера жалби, които до момента са постъпили в избирателните комисии, Камелия Нейкова каза: „Жалбите са разнородни: за неправилно водене на предизборна кампания, във връзка с решения на РИК. При тях няма нищо необичайно или нещо, което да се различава коренно от периода на проведените досега избори”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика