Цветан Цветанов: БСП не могат да работят за хората, демонстрират „фасадна“ игра

5212
Цветан Цветанов: БСП не могат да работят за хората, демонстрират „фасадна“ игра
Снимка: БГНЕС

БСП са доказали, че не могат да работят за хората. Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствения възможен път пред нея – европейския. Някога чували ли сте ги те да кажат една добра дума за премиера Борисов, който в цяла Европа е навсякъде приет и желан гост. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група (ПГ) на партията Цветан Цветанов в рамките на двудневна конференция в Боровец.

Той изнесе лекция на тема „Обществено-политическата ситуация в страната“ в рамките на Националния форум на Предприемачи ГЕРБ „За стабилна държава и развита икономика“, се казва в прессъобщение на пресцентъра на политическата партия ГЕРБ.

Цветан Цветанов: Не искаме президентска република. БСП е преписала 70-75 % от нашия законопроект

Не искаме президентска република. Това каза във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цве...

„Те ще продължат да оборват политиките ни с компромати и манипулации, а не с аргументи“, смята още Цветанов.

„Надеждата на БСП, че могат да имат управленски мандат на чело с Корнелия Нинова няма да ги напусне. Това е психическото разстройство на една политическа партия, което няма да могат да преодолеят през целия наш 4 годишен мандат, защото ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай“, категоричен бе Цветан Цветанов. По думите му БСП не могат да предложат реални политики и решения и филмът на Елена Йончева е бил поредната манипулация.

Зам.-председателят на ГЕРБ припомни тежкото решение за оставка след президентските избори миналата година.

„Представяте ли си какво щеше да стане, ако бяхме останали на власт тогава – опозиционните сили щяха да се радикализират и стабилността на държавата в навечерието на европредседателството щеше да е под въпрос“, коментира Цветанов и отчете, че в крайна сметка е било взето правилното решение. „Трябва да благодаря и на всички наши структури в страната, които подходиха с изключителна мотивация и желание към това изпитание за ГЕРБ“, допълни той.

Пред журналисти Цветанов коментира, още, че решението на БСП за промените в Конституцията означава, че нямат политическа воля да ги подкрепят. По думите му, БСП демонстрира „фасадна игра“.

ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов заради "дебилите"

Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, който който заяви, че 80% от българския народ са д...

Той окачестви позицията на БСП като неискрена. В рамките на съботния ден Националният съвет на БСП се обяви против обявените промени на ГЕРБ, но в същото време даде мандат на лидера си Корнелия Нинова. По този повод Цветанов, цитиран от „Фокус“ коментира: Нормално ли е да излезе изпълнителната комисия и да каже – ние няма да подкрепим парламентарната група за дадена законодателна инициатива, но нашият лидер ще я подкрепи с гласа си“, обясни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че исканите промени в Конституцията се правят заради справедливостта. „Првим го заради справедливостта и заради това, което не успяха да направят политиците на прехода“.

„Преди два дни също взехме много тежко решение. Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Искам да подчертая, че това бе негов личен акт, с който той доказа, че е отговорен политик, за когото егото не е по-важно от парламентаризма. Той, като всеки един нормален човек, се поддаде на емоциите си и допусна грешка. Делян Добрев също като него стана жертва на агресивния подход на опозицията“, сподели Цветанов. Той коментира, че от ГЕРБ не са отказват от председателския пост в парламента, а просто сменя капитана си. „Представяте ли си какво послание щяхме да отправим към европейските си партньори, ако следващата седмица председателят на ЕП Антонио Таяни беше говорил пред полупразна пленарна зала? С какви очи после можехме да кажем, че сме част от силна и обединена Европа?“, попита председателят на ПГ на ГЕРБ и коментира, че с избора на Цвета Караянчева за наследник на Главчев напрежението в парламента е било потушено и той е продължил нормално работата си.

Цветанов коментира и въпрос, свързан с евентуални предсрочни избори. „Бих цитирал Стефан Данаилов, който каза, че не е времето за предсрочни избори. Той може да служи за мъдрец в БСП. Винаги, когато Корнелия Нинова очаква някаква партийна подкрепа се подпира на него“, каза Цветанов, определяйки го като „Родолюбец, много искрен и почтен“.

 

Скандал в НС: Главчев изгони Корнелия Нинова (СНИМКИ)

Председателят на парламента Димитър Главчев "наказа" лидерът на БСП Корнелия Нинова с отстраняване от 1 заседание на Народното събрание...

Цветан Цветанов сподели, че вчера е бил в Бургаско, където е участвал в разпределението на 419 електроуреда, закупени благодарение на 100-те хиляди лева, които ГЕРБ дари от партийна си субсидия в помощ на пострадалите от наводненията домакинства в областта. „Хората идваха при мен и казваха следното: от опозицията се изявяват като морални съдници и твърдят, че няма държава. „Когато обаче се случи бедствието, вие бяхте до нас. Държавата дойде и ни помогна да възстановим щетите и да преодолеем стреса““

„Румен Радев каза, че евродокладът е витиеват. Очевидно е пропуснал какво се споменава в него, а именно, че политическата нестабилност по време на служебното правителство е спряло провеждането на реформи“, напомни лидерът на ПГ на ГЕРБ. Той анонсира, че ГЕРБ започва усилена подготовка за европейските избори след година и половина, за да докаже, че е достоен член на европейското семейство. По думите ми евродепутатите ни са страхотни хора и политици и работят единствено в интерес на държавата. „Да сте чули БСП някога да говорят за Западните Балкани? Те приветстваха ли подписването на исторически договор за добросъседство с Македония?“, попита Цветан Цветанов.

Той се обърна към предприемачите от ГЕРБ и ги призова да бъдат все така инициативни. „Само така ще успеем да разширим периферията за подкрепа към ГЕРБ“, добави Цветан Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ е номер едно и ще остане номер едно. „Това е така, защото само ние можем да покажем реалните резултати от нашите политики“, категоричен бе зам.-председателят на партията.

„В момента име недостиг на квалифицирана работна ръка и затова приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. Ние непрекъснато увеличаваме парите в сектора, защото можем да се го позволим благодарение на по-добрата събираемост и икономическия ръст“, уточни Цветан Цветанов. Той коментира, че напоследък за зачестили пътнотранспортните произшествия и като причина за това посочи проблемите с пътната инфраструктура на места и балканският манталитет на водачите. „Каквото зависи от държавата ще продължим да го правим, а именно – ремонт на пътищата. Искам обаче да помоля шофьорите – бъдете по-търпеливи и не подценявайте ситуацията“, призова зам.-председателят на ГЕРБ.

Организатори на двудневната конференция в Боровец са ПГЕРБ, сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“. Цветан Цветанов подчерта, че от опозицията рушат държавността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика