Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов: Не съм враг на Цацаров

08 декември 2013, 19:12 часа • 32232 прочитания

"В личен план, ако говоря, когато създавахме партията, това беше за мен периодът на много лишения. Пътувахме, създавахме структури", обяви пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Доверието ни с Бойко Борисов днес е по-силно. Все пак сме изминали още 7 години от общия път, който вече стана 12 години", подчерта Цветанов.

Отказалият се от ГЕРБ Георги Марков е в графата "грешки" за Цветанов. Той обясни грешката си, че "винаги сме се стремели да се съобразяваме с местните структури. Всяко решение в партията започва с решение на местно ниво. Изпълнителната комисия само се произнася окончателно". След като му бе напомнено с видеоматериал, че Марков е лично негово предложение за кандидат депутат, въпреки нежеланието на структурите в Свищов, Цветанов се оправда, че такова е било решението на Изпълнителната комисия, а той само го е привел за сведение в местните структури в Свищов.

Не съм оказвал чадър за никого от ГЕРБ, който е извършил нарушение, обяви Цветанов.

"Днес ГЕРБ е много по-силна, по-сплотена и се представя все по-добре в дебатите, това личи и при дебата за бюджета", оцени вторият в партията на Бойко Борисов. В заключение той обяви, че се чувства жертва на атаките от страна на сегашната власт.

"Вярвам, че ще дойде време сегашният главен прокурор Сотир Цацаров да разбере, че аз не съм му враг, че нищо нередно не съм направил", каза Цветанов и отново повтори, че не се чувства виновен. "Не съм подслушвал незаконно", обяви още екс вътрешният министър. Той бил обсъждал със своите приятели в Европа дали да се оттегли от политиката, но като видял "тези скалъпени политически обвинения" срещу него, решил да не се отказва от политиката.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес