Цветан Цветанов оглави вътрешната комисия в парламента

2089
Цветан Цветанов оглави вътрешната комисия в парламента
Снимка: БГНЕС

Народното събрание почти единодушно прие депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов да оглави Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Гласуването за нов председател се наложи след оставката на народния представител от Реформаторския блок Атанас Атанасов. Той се оттегли от председателския пост след гласуването на окастрените конституционни промени от миналата година, касаещи съдебната реформа.

Ченалова: Цацаров е наредил Цветанов да бъде осъден, а Янева е била близка с Пеевски

Осъждането на г-н Цветанов не беше случайно. Това заяви бившата съдийка от Софийски градски съд (СГС) Румяна Ченалова, която добави, че...

От 155 гласували депутати 145 подкрепиха кандидатурата на Цветанов, 7 бяха "против", а трима се въздържаха,

Атанас Атанасов заяви, че заради партийната дисциплина ще гласува "против" номинацията на Цветанов, но смята, че именно той трябва да оглави комисията. Отговорността за това, което се случва и за това, което не се случва в системата за сигурност трябва да се носи от ГЕРБ, каза Атанасов. 

Той отбелязва, че има съвсем малки промени в сектора "Сигурност" по време на втория кабинет на Бойко Борисов. Основно в персонален аспект единственото нещо, което се случи след идването на власт на второто правителство на Бойко Борисов, след тежък скандал и оставка на вътрешния министър Вучков, беше освобождаването на главния секретар и шефа на ДАНС и после нищо не се случи, каза депутатът от ГЕРБ.

Той заяви ще, че всички персонални назначения на възлови позиции в сектора, направени по времето на кабинета на Пламен Орешарски останаха на позициите си. "ДАНС е на двойна езда - една част се опитва да работи за държавата, другата работи в частен интерес. При МВР има много хора на редица позиции, които не работят за държавата, а за сарайско-библиотекарската групировка”, добави Атанасов.

Цветанов пак получава контрол върху службите

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов може да оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Предложение за ...

Независимият депутат Велизар Енчев посочи, че Цветан Цветанов е партийна кандидатура и не бива "партиен кадровик" да оглавява вътрешната комисия. По думите му тя трябва да се ръководи от обективен човек. "Призовавам цялата опозиция на гласува против", каза Енчев.

Много зле е за стабилността на държавата е да се продуцира на най-високото възможно ниво конфликтът между ГЕРБ и вътрешния министър, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев, който заяви, че неговата партия ще гласува против.

С друго гласуване с 98 гласа "за" депутатите направиха Нестимир Ананиев от ДБГ председател на Комисията по транспорт в парламента на мястото на подалия оставка Гроздан Караджов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика