Цветанов: Нека Корнелия Нинова да даде отчет за това, което са направили срещу "Наглите"

3843
Цветанов: Нека Корнелия Нинова да даде отчет за това, което са направили срещу "Наглите"
Снимка: БГНЕС

Нека Корнелия Нинова да даде отчет за това, което са направили, когато са имали тази възможност, срещу групата на „Наглите“.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов в „Тази събота“ по bTV във връзка с „Наглите“.

Цветанов се срещна с британския посланик Ема Хопкинс

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Великобритания Н.Пр. г-жа Ема Хопкинс и г-н Антъни Стийн, специален съветник към надпартийната...

Според него „Наглите“ няма как да се поправят. Той поясни, че е имало 12 доказани случая, а 13-тия е бил за опит за отвличане. „Отвличанията бяха 19“, посочи той. Цветанов коментира, че всички негови колеги, с които са имали пряко участие в работата на „Наглите“, са били обидени след като се е заговорило, че ще бъдат освобождавани двама от групата предсрочно. По думите му тези две лица са хора, които са структурирали групата си, но преди това са извършили доста други престъпления, за да могат да се интегрират и да станат една достатъчно добре йерархично изградена структура и да започнат да правят отвличания.

Според Цветан Цветанов няма промяна в законодателството за предсрочното освобождаване на лица, които изтърпяват съответните си наказания. „Има една единствена промяна, че вече няма тази тричленна комисия, която да информира съда. Сега в момента администрацията на затвора, психологът и социалният работник са тези, които информират съда и съдията взима по вътрешна убеденост дали трябва да бъдат освободени предсрочни“, коментира той.

Във връзка с думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ГЕРБ са приели промени в НПК, които са позволили на хора като „Наглите“ да излязат предсрочно и БСП ще внесе законопроект, така че тези поправки да отпаднат, Цветанов заяви: „Смятам, че точно от БСП нямат абсолютно никакво морално право да дават каквато и да е била оценка. Точно в техния период страната ни беше емблематично известна, както с поръчковите убийства, така също и с въоръжените грабежи. По думите му две години и половина БСП са управлявали и е имало 18 отвличания.

Той попита защо не дадат отчет за това, което са имали възможност да реализират в законодателството и организацията на работа в системата за сигурност.

Цветан Цветанов: Професионалните качества на Павел Тенев са изключително добри

"Професионалните качества на Павел Тенев са изключително добри. Оттук нататък е изцяло морален акт, който той трябва да направи и той г...

„Обмислях вариант, ако има още едно отвличане да си подам оставката, защото нямах моралното право да остана министър на вътрешните работи и да представлявам моята партия като такъв, ако имаше такава поредица от отвличания, които имаше в управленския мандат на БСП“, посочи Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика