Цветанов обвини БСП в дестабилизация на държавата, Нинова отвърна на удара

3326
Цветанов обвини БСП в дестабилизация на държавата, Нинова отвърна на удара
Снимка: БГНЕС

Опозицията нехае за стабилността в държавата, говоренето на БСП за кражби по граничната стена е в ущърб на националната сигурност, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той пристигна в Кърджали и се отправи към село Бенковски, където връчи партийни книжки на 35 нови членове, предаде БГНЕС.

„Резултатите, постигнати от правителствата на Бойко Борисов в икономически и политически план, говорят недвусмислено, че институциите работят. Президентът да реагира на снимките на своя съветник Пламен Узунов с атрибути на Хитлер. А що се касае до назначението на Георги Костов за шеф на митниците, резултатите, постигнати от него в борбата с контрабандата, са показателни. Радев уволни много качествени и стойностни хора, които бяха оценени и в Европа. Президентът трябва да бъде обединител и Консултативният съвет за национална сигурност е добра трибуна за това“, коментира Цветанов думите на държавния глава, който обвини ГЕРБ в реваншизъм.

Той посочи, че съдът и прокуратурата трябва да открият и да накажат виновниците за аферата с КТБ. Според него разсекретяването на стенограмите за КТБ е било с цел да се създаде ореол около личността на президента, да раздели политиците на добри и лоши, но от това нямало да произтече нищо.

„В парламента БСП са единствените, които се опитват да генерират напрежение, няма да допуснем да се говорят неистини. Популизмът, който се лее от тяхна страна, е вреден, злепоставят страната ни пред ЕС. Министър Валентин Радев отговори ясно на обвиненията за 160-те милиона - 33 млн. лева вече са договорени, за други 70 млн. процедурите са пред финализиране, за останалите 57 млн. се подготвят спецификациите. Оградата по границата е добра основа за противодействие на бежанския поток. Говоренето на БСП за кражби и далавери при строителството й е в ущърб на националната сигурност“, категоричен беше Цветанов.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова написа специално обръщение до Цветанов.

„Уважаеми г-н Цветанов,

Не очаквах да говорите Вие, а друг, но щом е решил да се скрие зад Вас, приемам това решение. С думите си потвърждавате казаното от мен днес.

1. Не оспорвам нито дума от прочетената от президента Радев декларация. Информирам българските граждани, че по време на разговора вътре, премиерът Борисов и министрите му дадоха да се разбере, че няма да я изпълнят и се противопоставих на подхода - да говорите едно пред хората и друго на съвета.

2. Горещо подкрепих исканията на министрите на МВР и отбраната Каракачанов и Радев да се осигурят допълнителни средства за заплати на 1000 нови служители, но финансовият министър Горанов категорично заяви, че няма да ги осигури, нито ще увеличи заплатите на настоящите. Така текстът за попълване на личния състав остава само на думи.

3. Що се отнася до усвояването на 160 млн. евро европейска помощ за справяне с бежанската криза - четете г-н Цветанов, четете. Не аз, а Вашият министър на МВР в открития доклад до КСНС пише, че не е усвоен и лев поради забавяне в обществените поръчки. Нещо повече - самият Вие го заявявате на 22 май 2017 г., така че моята вина е, че съм Ви повярвала, че не сте усвоили и един лев и съм повторила признанията Ви.

Г-н Цветанов, зовете за национално съгласие. Но около какво? Вашата представа е - около статуквото, в което цялата политическа класа говори едно пред хората, но прави друго зад гърба им десетки години. Предлагам Ви да бъде около нещо ново - истината и почтеността”, предлага Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика