Цветлин Йовчев: Ердоган е непредвидим и непостоянен, съдбата на заловените няма да е лека

3722
Цветлин Йовчев: Ердоган е непредвидим и непостоянен, съдбата на заловените няма да е лека
Снимка: БГНЕС

Ако започнем с последните събития в Турция, тя вече не същата. Всички анализи, които сме градили трябва да се просмислят.

Независимо коя от хипотезите ще се окаже вярна, независимо как ще се равие ситуацията в Турция, тя няма да успее да се стабилизира. Дори и Ердоган да съумее да укрепи стабилността си, това не означава, че Турция ще стане по-силна.

Йовчев искал достъп до секретен сървър на Дирекция "Сигурност"

Три длъжностни лица бяха разпитани на днешното заседание на комисията по вътрешна сигурност във връзка с разработката „Червеи&r...

Това каза бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев в ефира на Нова телевизия. Йовчев подчерта, че в южната ни съсседка вече се говори и за връщане на смъртното накание. "Хиляди бяха заловени и съдбата им няма да е лека", каза той.

"Ердоган е непредвидим и непостоянен. Видяхме, че играе хазаратно, готов е да натиска до границата. Ето, например, по отношение на САЩ и забраната за америкаснки самолети", каза Йовчев.

Бившият вътрешен министър обясни, че ситуацията в Турция дава основания за различни тези. "Много е добрата организацията на митингите на посрещането на Ердоган след преврата, в рамките на ден заловиха хиляди и отстраниха близо 3000 съдии. Кога успяха толкова бързо да направят разследване и да разберат?", намекна Йовчев относно една от версиите за преврата, че Ердоган сам го е организирал.

За последиците над България, Цветлин Йовчев поясни, че все още не може да се каже какво ще се случи. "Рано е да кажем дали ще има натиск на мигранти към България. Важно е да се знае има ли кой да управлява нашата армия, има ли кой да я контролира. Събитията ще се отразят и на ситуацията в близкия Изток", каза още бившият вицепремиер, цитиран от Topnovini.bg.

Ердоган: Парламентът ще разгледа искането за връщане на смъртното наказание

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че парламентът има правомощията да разгледа въпроса за смъртното наказание за участниците в оп...

"Ние наистина сме във война, това е информационна, хибридна война, която "Ислямска държава" води с нас", коментира Йовчев относно терористичния акт в Ница в петък, когато десетки бяха убити.

"Измислени експерти коментираха, че НАТО трябвало да вземе мерки срещу ИДИЛ. Какво трябва да направи, да нахлие в Париж ли? Колкото повече натискаме мюсюлманите, толкова повече създаваме възможност те да се радикализират", добави още вътрешният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика