Да се национализира приватизираната през последните години политика, призова Стоилов

11550
Да се национализира приватизираната през последните години политика, призова Стоилов
Снимка: БГНЕС

Да преодолеем плоската политика с прогресивна, призова от ефира на бТВ Янаки Стоилов от БСП. Според социалиста БСП води лява политика, но не толкова радикална колкото изисква заявената от нея позиция. Социалистите трябва да се превърнат в преграда срещу национализма и популизма със социален ляв радикализъм, обясни Стоилов.

Съобразяваме се с факта, че сме партньори с ДПС, но факта, че техните избиратели са бедни хора, значи, че и те би трябвало да се съобразяват с тази политика, посочи Янаки Стоилов.

Това правителство беше формирано, за да изтласка ГЕРБ и определени лица и групи, да не се окаже, че някои толерирани при предишното управление сега разширяват своите позиции, предупреди Стоилов. Хора, печелили обществени поръчки в миналия период, пордължават да имат позиции и да ги разширяват, посочи той, но не пожела да даде конкретни примери за лица и фирми. Фактът, че такива сигнали има, означава, че трябва да се национализира приватизираната през последните години политика, защото тя трябва да работи за обществените интереси, продължи той.

Стоилов настоя за по-голямо оздравяване и увери, че Станишев не бил възразил срещу това като принципна постановка. Актуалността на тази констатация говори, че сме в процес на преодоляване на този процес, въпросът е това да става последователно, за да се почувства промяната, обясни той. И призова за промяна на цялата среда.

За АБВ и привържениците му по места Стоилов каза, че хората имат право на политическо самоопределение, но ако членове на БСП решат да работят за друга организация, техните съпартийци трябва да вземат решение за членството им. Бих оценил жеста на тези хора, ако те кажат - ние извървяхме един път, успяхме да разтревожим партията, но ще вървим заедно и ще заявяваме претенциите си и различията си вътре.

На въпрос честно и морално ли е политическото поведение на Георги Първанов Стоилов каза, че такова действие е политически недопустимо и не е израз на политическа последователност и на почтено отношение към хората, гласували за него.

Социалистът призна, че няма фаворит за еврокомисар, но според него той трябва да е човек с ясно виждане за българските проблеми, да има капацитет да ги решава. Той не бива да е свързан с отстъпките по редица въпроси, направени от България предишни години и трябва да се търси комисар в област, в която има важни въпроси, каза още Стоилов и уточни: "Станишев има потенциалните качества, но другото е въпрос на политическа преценка и желание".

 

В Устава ни няма точка за амнистия, напомни Стоилов

В Устава на БСП няма точка за амнистия. Това подсказа Янаки Стоилов на Сергей Станишев по време на пресконференцията след Пленума на па...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика