Дариткова: Надяваме се, че в следващия парламент ще има много повече консенсус

1799
Дариткова: Надяваме се, че в следващия парламент ще има много повече консенсус
Снимка: БГНЕС

Мандатът на 44-тото Народно събрание не бе лек, от първите дни на следващото ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог между партиите и между различните институции.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за края на 44-тия парламент.

Дариткова: БСП саботира правителството, Нинова лобира за ваксини

„Системният саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството, както по отношение на мерките против разпространението...

"През последната 1 година милиони бяха принудени да променят начина си на живот и да приемат това, което днес наричаме нова нормалност. Борбата с COVID- 19 живота си загубиха стотици лекари, медицински сестри и медицински персонал, въпреки това българската здравна система успя да устои на натиска", каза още д-р Дариткова. Към тях тя прибави и медиците от Националния оперативен щаб.

"В моменти на подобни изпитания българското общество се нуждае от единство и разбирателство. Като израз на различните групи в обществото българският парламент е мястото, където различията трябва да бъдат очертани, но и да бъдат надскочени. 44-тото Народно събрание не винаги беше на нивото на предизвикателствата", допълни д-р Дариткова, цитирана от Фокус.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че през последните 4 години депутатите в българския парламент често са отправяли обиди към един към друг. "Често забравяме, че обиждайки политическите си опоненти, забравяхме, че обиждаме и онези, които са гласували за тях. Въпреки това не бива да пропускаме моментите, в които бяхме единни. Успяхме да проведем успешно председателство на Съвета на ЕС", каза тя. По думите й депутатите са били единни за извънредното положение и на тема образование.

"Надяваме се, че следващият парламент е ще има много повече консенсус. Това ще зависи от усилията на всеки един народен представител. Проблемите и предизвикателствата пред страната ни няма да отминат след изборите и в края на предизборната кампания. Ще призова всички вас да мислите и за дните след изборите, защото след изборите тези, които ще получат доверието на българския народ, ще трябва да носят отговорността за управлението на страната, авторитета на институциите.

Бойко Борисов: Хората ни избират, за да работим (ВИДЕО)*

"Хората ни избират, за да работим! Разкриваме нови работни места. Повишаваме доходите. Влязохме в Европейския банков съюз. Модернизирам...

Няма партия, която да е в състояние да управлява сама и която да бъде самодостатъчна. От първите дни на следващия парламент ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог както между партиите, така и между различните институции", заяви още д-р Дариткова. Тя изтъкна, че ГЕРБ е готова да плати политическата цена за това и изрази надежда в следващия парламент да надскочи тяснопартийния интерес.

"Уважаеми колеги, въпреки своите недостатъци 44-тото Народно събрание успя да изпълни своите функции. То излъчи правителство и се съобрази с нагласите на мнозинството в българското общество. Управляващото мнозинство на ГЕРБ и "Обединени патриоти" не позволи да бъде подменен вотът на българските избиратели и изпълни ангажиментите.

Заедно осигурихме стабилна политическа среда. Убедена съм, че можехме да направим много повече. Искам да благодаря на нашите партньори от "Обединени патриоти" и на всички народни представители, които подкрепяха нашите законодателни предложения. Благодаря и на опозицията", заяви още д-р Дариткова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика