ДБГ предлага четирима души за листата за европейските избори

16079
ДБГ предлага четирима души за листата за европейските избори
Снимка: БГНЕС

"Движение България на гражданите" предлага четирима души за листата за европейските избори. Решението е било взето след заседанието на Националния съвет на партията във Варна, съобщи лидерът на ДБГ Меглена Кунева. За листата са предложени Кунева, Ива Йорданова, Настимир Ананиев и Сергей Петков. Структурите на движението в страната са номинирали общо 19 души, от които са избрани четиримата кандидати - Найден Зеленогорски, Прошко Прошков и Даниел Вълчев.

Всеки български еврокомисар заслужава нашата подкрепа, заяви Кунева, предаде „Фокус”.

Кунева: България щеше да е по-зле, ако не беше член на ЕС

Без членството в Европейския съюз, България щеше да бъде в по-лошо положение, отколкото днес е Украйна. Това заявява в интервю за &lsqu...

Кунева бе категорична, че е напълно наясно с това, колко е трудно да заемаш тази позиция, но е от изключително значение еврокомисарите да дават отчет за дейността си. „На мен не ми беше дадена тази възможност, а аз съм наясно с трудностите, които комисарят изпитва в своята работа”, добави още Кунева и добави, че да си пръв за страната си е огромно предизвикателство.

По отношение на образованието Меглена Кунева коментира, че това е приоритет не само на една партия, а на цялата държава. Тя подчерта обаче, че докато не започнат реални реформи в областта - нещата няма да тръгнат по правилния път. Кунева даде за пример Полша, където в продължение на 20 години се е оказвал натиск върху образователната система и резултатите вече са налице, тъй като това е сред водещите държави в ЕС, по това направление. Според нея, за да тръгне образованието в правилната насока е необходимо парите да се увеличават всяка година с 0,75% от БВП, докато не достигнат 7%. „В Швеция се отделят 6% от БВП за образование, при нас трябва да е повече”, категорична бе Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика