“Демократична България” настоя регионалното министерство да въведе ред на “Росенец”

1464
“Демократична България” настоя регионалното министерство да въведе ред на “Росенец”
Снимка: Демократична България

„Демократична България“ настоя Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да си влезе във функциите за незаконните постройки край летните сараи на Ахмед Доган в парка „Росенец“, както и за обект край ТЕЦ „Варна“.

Съпредседателят на обединението Христо Иванов и кандидатите за народни представители Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев днес се срещнаха със служебния министър Виолета Комитова и ѝ връчиха лично писма с исканията. В две от тях се настоява държавата чрез ДНСК да предприеме реални действия за обекти около резиденцията на Доган. Едното писмо е за яхтеното пристанище пред сараите, чийто кей е дълъг 200 метра, но по документи в кадастъра се води поземлен имот.

„Прокуратурата е направила проверка, установено е, че няма строителни книжа, че строежът не е завършен преди 1980 г. Време е на ДНСК да се припомни, че трябва да действа експедитивно и да приключи процедурите по този обект”, заяви Надежда Йорданова, която е кандидат за депутат в 23 МИР в София.

В компетенциите на ДНСК попада и триетажна сграда и брегоукрепване, които също са незаконни. “Настояхме ДНСК да обърне внимание на община Бургас и за останалите обекти – постройката на плажа, оранжериите, няколко незаконни строежа, най-накрая да спрат да си намират оправдания и да приключат с процедурите и премахването на незаконните строежи”, добави тя.

Ивайло Мирчев: САЩ не посочват корумпирания Пеевски за влияние, а за да предпазят демокрацията (ВИДЕО)*

Ще се борим да нормализираме бизнеса и правилата в страната, за да може той да се развива с някакви нормални темпове. В момента, ако ис...

Освен това трябва да се издаде акт за изключителна държавна собственост за плажа “Росенец”, където преди година акостираха Христо Иванов и Ивайло Мирчев. Той вече е нанесен в кадастралната карта именно като плаж след искане на “Демократична България”.

Другата голямата тема е кейовата стена на пристанището ТЕЦ “Езерец”. “Христо Иванов и Ивайло Мирчев няколко пъти коментираха този въпрос, подаваха различни сигнали до различни органи. Има стена, която е публична държавна собственост и по никакъв начин не става ясно как точно частното пристанище я използва”, добави тя.

Ивайло Мирчев заяви, че първият въпрос към министъра на регионалното развитие в новия парламент ще бъде за развитието по тези въпроси.

“Разчитахме много г-н Бойко Борисов да се качи на фадромата, след като се установи, че всичко е незаконно, и да събори всичко. Борисов убедено обяснява как няма нищо общо с Доган. Те са политически противници, но през целия период на управление не са направили нищо по отношение на “Росенец” и се правеше всичко възможно и от министерствата, и от прокуратурата този въпрос да бъде бавен”, заяви Мирчев, който е водач на листата в Бургас и кандидат в 25 МИР в София.

“Демократична България” ще настоява да бъде съставена комисия за изясняване на фактите около сараите и да бъде потърсена отговорност на най-високо ниво. Христо Иванов смята, че отношението към Доган дава кураж на българската мафия да погазва закона.

5 мерки на “Демократична България”, които ще подобрят икономическата среда*

Как да живеем по-добре? И достатъчно ли е просто да имаме повече пари, за да се чувстваме доволни от живота? Както в много други област...

“Този казус не е е единственото беззаконие в България, но е знаков. Ако има в България политическо лице като Ахмед Доган, който може да бъде над закона, който може да си позволява без основание да има охрана от НСО и тази охрана може да се държи като лични гавази, да мачка българския флаг, да не спазва никакви закони, това е знак към българската мафия, че беззаконието продължава. Че режимът на абсолютно беззаконие е в сила”, заяви Христо Иванов.

“Докато не покажем как почетният председател на българското задкулисие е приведен в състояние да спазва законите, българската мафия ще знае, че за нея има шанс да си прави каквото си иска. Това е изключително важен знаков въпрос и н няма да спрем, докато не го изчистим”, каза той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика