Депутатите с нов скандал за "Буджака" и "Росенец", ДБ и ИТН си приписаха взаимно връзки с Пеевски и Доган

12634
Депутатите с нов скандал за "Буджака" и "Росенец", ДБ и ИТН си приписаха взаимно връзки с Пеевски и Доган
Снимка: БГНЕС

Депутатите за пореден се скараха за комисията "Буджака" и Росенец". Словесната престрелка започна съучредителят на Демократична България Христо Иванов, който съзря сговор между "Има такъв народ" и ДПС.

Христо Иванов е категоричен, че сараите на Ахмед Доган трябва да се разследват отделно от "Буджака". Той заговори за дълбоката държава, в която имало връзки между ДПС и ИТН.

От ДПС реагираха мигновено и го контрираха отново, че брани имотите на бизнесмена Иво Прокопиев.

Радостин Василев от ИТН също се намеси в спора и на свой ред заяви, че в "Демократична България" получавали нареждания от сараите на Ахмед Доган и от Делян Пеевски.

Иванов отговори, че за разлика от депутатите на ИТН, неговото име и това на колегите му са в книгите на медиите, които държи Пеевски.

Йордан Цонев пък констатира, че "Буджака" е махнат като обект от защитените зони по време на Евдокия Манева при правителството на Иван Костов. Той предупреди "Има такъв народ", че ще станат жертва на "Дeмократична България".

"Решението за създаването на тази комисия не е самоцелно. Целта й е да покаже корените на корупцията в държавата. Те са от 1997 г., когато структурите на г-н Сорос, бяха направени от г-н Луканов. Ако не искате това да го кажете, аз ще ви го кажа без грам притеснение. Имам много добра памет. Нямам памет на неща, които са ми разказали, а като на очевидец. Знам много добре защо една част на СДС беше сатанизирана от друга, от Иво Прокопиев, от агнешките главички и зараждащата се дълбока държава и стрктурите на Сорос", добави Цонев.

„Демократична България“ и ДПС с взаимни "любезности" за Росенец, Буджака и Иво Прокопиев

Депутатите от "Демократична България" и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални н...

"Фасадна демокрация е когато не участваш в избори да не те види избирателят, а когато създаваш ГМО политически структури. За това има свидетелства в българския печат. Той заявява как ще се структурира как ще се финансира. Имал съм разговори точно с тези хора и те сами го признавали в очите. Да автори сме на концепцията за СДС в бяло и СДС на корупцията", каза още той.

"На Буджака се роди мантрата, че вие сте с нас. Опорките на ДПС, г-н Иванов, аз тези опорки ги дрънкам преди Пеевски да се появи на бял свят. Преди време му казах на Костов, че ако се води по акъла на тази група, със СДС ще бъде свършено. Така и стана. Аз лично опорките ги говоря от 25 години. Но опорките на Прокопиев ги видяхме в едни изтекли есемеси, който през 2013 година нареждаше на медиите си къде да отидат, при кой водещ".

"По Буджака изтърпяхме Христо Иванов да говори, сега давам разяснение. Ние ще се борим срещу модела на задкулисието, наречен Иво Прокопиев и кръга "Капитал". На ДПС не може да давате акъл какъв принос има за демокрацията.

ДПС даде жертва по време на тоталитарната държава, а вашите родители бяха ръководители на тази държава. Поне 10 човека тук има от видни комунистически фамилии. И сега ни учите на демокрация. Това е върховна наглост. Г-н Доган има златен медал от конгреса на САЩ за приноса му за членството в НАТО. Всеки път ще ви бъда трън в петата".

"Искате ли да ви кажа защо вашият кабинет не мина?", обърна се Цонев към депутатите от ИТН и продължи: "Ще ви кажа: Това беше първият проектокабинет, в който кохортата на Прокопиев нямаше нито един министър. Как си въобразявате, че ще мине такъв кабинет?! Как си въобразявате?!"

ДПС говори, ГЕРБ действа. Поискаха анкетна комисия за местността Буджака

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе проект за създаване на анкетна комисия за установяване на фактите и обстоятелствата за закон...

Христо Иванов от ДБ взе думата след него: "Ние ще гласуваме "За" тази комисия. Жертви не дадоха ДПС, а конкретни български граждани, които бяха подложени на.... Може ли да ми оставите възможността да изкажа огромния си респект към хората, протестирали срещу възродителния режим. Що се отнася до родителите, не е зле да си оправите паметта и фактологията.

Знаете, но не говорите правилно. Оттам нататък – г-н Пеевски се появи по-късно, той беше инструмент. И заради него ние пратихме огромна цена. Понасяме огромни санкции. Поименно Пеевски е споменат. Нека да се борим със задкулисието. Но с цялото задкулисие".

Антоанета Цонева от ДБ подкрепи своя лидер с думите: Зад диванчето на Слави Трифонов се виждат розите на Доган.

Филип Станев от ИТН взе думата след нея: Нека да създадем тази комисия, а не да си играем на филм за конспирацията, в който участват Мел Гибсън и Джулия Робъртс. И да не се нападаме кой зад кого стои. Г-н Цонев прилича на Мел Гибсън, факт. В ИТН измислихме една поговорка: "Когато две магарета си мерят буджаците, не заставай между тях".

Намеси се и Арман Бабикян от ИБГНИ. "Не е разговора в това, че моят олигарх е по-хубав от твоя. Спрете да си мерите дълбоките държави. В тази зала има двама-трима, които са виждали Сорос на живо. Не получих медии и залив. Какво нещастие! Не станах и банкер. Значи не е толкова токсично. Зад всеки залив може би има друга дълбочина-стратегическа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш здравен министър обяви, че ще съди "Капитал"

Нанков: Откакто ГЕРБ не е на власт, пътищата не се поддържат

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика