X
 
 

Депутатите удължиха срока за изготвяне на одит от Сметната палата на БНР

373 0
Депутатите удължиха срока за изготвяне на одит от Сметната палата на БНР
Снимка: БНР
Депутатите удължиха с месец и половина срока, в който Сметната палата трябва да предостави резултатите от възложения ѝ финансов одит на Българското национално радио (БНР).

Окончателният доклад трябваше да бъде готов в края на януари, но се налага срокът да бъде продължен заради забавяне при получаване на информацията, свързана с решения на Управителния съвет на БНР. Към архивираните протоколи от заседанията не са съхранявани материалите, свързани с дневния ред и взетите решения, което е наложило допълнителното им събиране.

Йордан Цонев: Не свобода на словото, а пълна слободия има в БНР

Пълна слободия, а не свобода на словото имало в БНР. Това подозрение изказа Йордан Цонев от ДПС при разглеждането в парламентарната вре...

При проверките на разходите пък, свързани с възлагане на обществени поръчки, са необходими становища, които са забавени, защото трябва да се изготвят от хора, които не са били на съответните позиции при издаването им.

Одитът на финансовото управление на БНР обхваща периода от 1 януари 2017 г. до 30 септември 2019 г., а окончателния доклад на Сметната палата трябва да бъде готов до 10 март 2020 г.

Решението за финансова проверка депутатите взеха през месец септември миналата година, а причина за това стана информацията, че обществената медия е натрупала дефицит в размер на около 4 млн. лева.

Тогава бе създадена и Временната анкетна комисия, която да провери обстоятелствата около замлъкването на програма „Хоризонт“, случило се на 13 септември, както и всички твърдения за политически натиск срещу ръководството и журналисти от медията.

Днес ще е ясно кой ще е новият генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще избере новият генерален директор на Българското национално радио (БНР) днес, 22 януари. Това е пър...

Днес СЕМ пък избира нов генерален директор на общественото радио – пост, за който се борят шестима претенденти.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално