Депутатите все пак създадоха комисия по случая „Мишо Бирата”

18958
Депутатите все пак създадоха комисия по случая „Мишо Бирата”
Снимка: БГНЕС

След като вчера депутатите не създадоха временна комисия по случая „Мишо Бирата”, днес това все пак се случи. Предложението за създаване на комисията е на лидера на БСП Сергей Станишев и на група народни представители, предаде „Фокус”.

Пълното име на временната комисия е: Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт.

Обсъждат създаването на временна комисия за смъртта на Мишо Бирата

Депутатите ще обсъдят проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства око...

Гласуваха 109 народни представители, от които 105 гласуваха „за”, 1 – „против”, 3 – „въздържал се”. Гласувалите „против” и „въздържал се” бяха от ГЕРБ.

Комисията ще е съставена от 12 депутати, по трима от всяка парламентарна група. Срокът на комисията е два месеца. Председател на комисията ще е Йордан Цонев от ДПС. Членове са: Галина Милева, Димитър Лазаров, Владимир Горанов – ГЕРБ; Валери Жаблянов, Красимир Мурджев, Иван Иванов – от Коалиция за България; Йордан Цонев – председател, Камен Костадинов, Мустафа Карадайъ – от ДПС; Николай Александров, Маргарита Николова и Петър Петров – от „Атака”.

"Едва когато приливът отмине става ясно кой се къпе гол. Не вкарвайте още по-дълбоко България в злощастната класация на тъжните хора. Спрете реставрацията, реваншизма, агентурните сценарии. Знам, че ви е трудно. Опитайте!". По този емоционален начин се обърна депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова към народните представители по време на обсъжданията за създаването на комисията.

"Хората искат на висок глас "оставка" и ти вместо да ги чуеш, занимаваш НС с несериозни и несъществени неща", смята депутатът. "Тази поредна комисия е злощастен опит да дискриминират политическия опонент без фактология и уличаващи действия, което аз ще покажа", добави тя.

Няма да има анкетни комисии за Мишо Бирата и за Христо Бисеров

След като депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев предложи да бъде създадена Временна анкетна комисия за разследване на случая „Христо ...

След изказване на Сергей Станишев от КБ, подкрепящ създаването на комисията, тя му отвърна: "Г-н Станишев, вие убихте всичко детско в мен". Напомни му също за песента за деветте милиона мишлета, които сега поради известни причини били станали доста по-малко.

Целта за създаването на комисията не е само фиксиране в конкретния случай "Мишо Бирата", смисълът на тази комисия е по-широк. Тя трябва да покаже механизма на предишното управление. Това заяви от трибуната на НС Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Последните месеци все повече истини и факти за същността на това задкулисие, което толкова много възмущава българските граждани, излизат наяве. Излезе наяве "тефтерчето на Златанов", начинът, по който е използван "Авиоотряд 28" – за личните прищевки на бившия премиер. А разговорът между бившия премиер и бившия ръководител на митниците е една брънка, един от случаите, огромна част от които не са известни и няма да станат такива на българската общественост, заяви още Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика