Десислава Атанасова: Слави Трифонов няма идея как се управлява

6549
Десислава Атанасова: Слави Трифонов няма идея как се управлява
Снимка: БГНЕС

Поздравявам Антоанета Стефанова, но мисля, че не е елегантно към дама да се скриеш зад гърба ѝ. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според Атанасова, лично Слави Трифонов, а и партията му, нямат идея как се управлява и как се носи отговорност. Тя направи сравнение – в предложението за правителство на ГЕРБ, всички номинирани могат да влязат и да почнат да работят веднага, ако бъдат одобрени от парламента.

Слави Трифонов: Кабинет на малцинството ще е зависим от тези, срещу които се борим (ВИДЕО)

"Не е вярно, че бягаме от отговорност, може да има всякакви обвинения. Как да коментирам - това е все едно един камикадзе, който не и...

Пред Нова телевизия, Десислава Атанасова обясни, че заради думите на Слави Трифонов президентът Румен Радев е поставен в странна ситуация. За всяко лобистко и противоконституционно законодателство вина ще носи и Радев, каза тя и уточни, че вече има над 70 внесени законопроекта в 45-тото Народно събрание.

Смятам, че бихме подходили по един и същ начин – няма да управляваме с БСП, продължи Атанасова за евентуалния трети мандат и кой ще го вземе. На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи "някакво експертно правителство", отговорът беше – колко ще е легитимно? "Много зависи кой ще вземе третия мандат, какво ще предложи", предупреди Атанасова, според която изглежда вече никой не иска да носи никаква отговорност. Тя обвини в арогантно отношение и високомерие "онези, с които искахме да водим разговори", когато мандатът беше в ГЕРБ.

Гласуване по пощата категорично не може да се приеме за една нощ – цитирам председателя на парламента, електронно гласуване не може, подчерта Атанасова и обвини Слави Трифонов, че "за една нощ излъга три пъти". Според нея, една от лъжите била, че Трифонов не се появил да благодари на хората. "Не сме се страхували от каквито и да е предизвикателства", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"Той вероятно иска 240 депутати и няма да му се получи", каза бившият председател на парламента от времето на Симеон Сакскобургготски и бивш служебен премиер Огнян Герджиков. Той е сигурен, че при "политическа пандемия" нещата в България ще станат много сложни, особено в икономиката, като не вижда как при следващи избори нещо особено ще се промени - може да влязат партия на Васил Божков например или някоя друга, но съотношението едва ли ще се измени много.

Конституционният съд образува дело по жалбата на ГЕРБ срещу мораториума

Конституционният съд образува дело по искането на ГЕРБ за установяване на противоконституционност на решението на парламента да наложи ...

Герджиков изрази опасение и за промените в Изборния кодекс - може ли най-добрият готвач да опече агне за 10 минути, картинно се изрази той. С години се готвят такива промени - не може за толкова кратко време да се стремят да приемат толкова закони, особено за една система като мажоритарната система. За мен такава система ще е много тежко изпитание за България, каза Герджиков, който е професор по гражданско и търговско право. В законодателството трябва да се бърза бавно, добави той. За него е по-добре следващите избори да се проведат по сегашния Изборен кодекс - при мажоритарна система, олигархията можело да овладее следващия парламент и да бъде ударен дребния и среден бизнес, смята бившият служебен премиер.

Още: Политически хаос - кой какво говори след действията на Слави Трифонов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика