Джамбазки не иска лицемерие с Турция, но иска "разум" с Русия

1840
Джамбазки не иска лицемерие с Турция, но иска "разум" с Русия
Снимка: БГНЕС

Турция не е европейска държава и няма да бъде. Турция няма да стане член на ЕС и другото е лицемерие, с нея трябва да има специални отношения. Ердоган играе някакъв танц с оглед на въпросите, които има да решава и опитва да създава Черноморско-средиземноморски съюз. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова телевизия.

Джамбазки посочи, че е показателно, че на срещата във Варна не е присъствал нито един европейски лидер. И заяви, че Ердоган е демонтирал приятелските отношения между България и Турция, като "брутално" си позволил да участва директно в изборите ни. Само си представете да се разшири сърцето на г-жа Меркел до Елзас и Лотарингия – нали си представяте какво ще се случи, каза Джамбазки.

Радев: Във Варна не видяхме солидарност с България, Борисов изложи позицията на Турция

От срещата във Варна чухме как турският президент отстоява позициите на Турция, от българския премиер чухме как излага позицията на Т...

Има подписан договор – Ангорският договор, с който Турция е признала, че трябва да плати обезщетение на тракийските бежанци. Турция не ги е платила и трябва да ги плати – точка, обясни Джамбазки.

Моментално на въпрос, че това правителство се крепи от "Обединени патриоти", евродепутатът отвърна – трябва ли да сме съгласни по всяка една тема и не се съгласи, че има несъгласие по основни теми. Последва и въпрос къде са били Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, след като при изборите имаше блокада на границата от "патриотите", а отговорът беше, че тази среща щяла да нанесе щети на ГЕРБ и най-малкото няма никакъв резултат от срещата.

Темата "Русия"

Натрупването на това напрежение е най-малкото безсмислено. Единственият пострадал е Сергей Скрипал, както и дъщеря му – другите страни спечелиха. Великобритания търси обединение заради Brexit. Тук няма страна, трябва да бъдем разумни и спокойни – като Австрия, обобщи Джамбазки, според когото няма реално доказателство какво се е случило. Той каза и, че всъщност нямало показани секретни материали от Лондон за случилото се в Солсбъри, а това били публикации по медиите, разпространени в социалните мрежи. Припомняме, че The Times съобщи, че Великобритания е представила секретни материали на 23 държави, включително и пред НАТО, като тези материали били с гриф, който се слагал само за материали, споделяни по принцип със САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Нова версия къде е бил отровен Скрипал, Австрия иска да е посредник за мир с Русия

Първият контакт на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му с отровата, която ги засегна много тежко, е бил в дома им във Велико...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика