До 10 години може да изчезнем от картата, ако не се реализира визията на "Възраждане", смята лидерът ѝ

7503
До 10 години може да изчезнем от картата, ако не се реализира визията на "Възраждане", смята лидерът ѝ
Снимка: Движение "Възраждане"

Ако бяхме искали да влезем в парламента на всяка цена, можеше да влезем при някой от предишните парламентарни вотове – имахме предложения за коалиции. Искаме да управляваме България, това е нашата голяма цел, а не бъдещите управляващи да ходят по посолства и да им се спускат задачи. "Задачата на "Възраждане" е да върне нормалността в България". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция в БТА.

Същевременно Костадинов обясни, че "за съжаление" повечето ни сънародници не искат да оставят досегашната политическа рамка като възприятия и посока на обществено развитие и ако така продължават нещата, не можело да сме сигурни, че България ще я има на картата след десетина година. Ако обаче всичко замислено от "Възраждане" се случи, след 10 години можело светът да ни види. Той уточни и, че партията няма да говори с никой за управление, ако зеленият сертификат продължава да се налага.

Костадинов не вижда нищо от "Продължаваме промяната"

Нека да видим какви ще са нагласите на тези, които ще правят правителство. Нашата цел не е да влезем във властта на всяка цена. За Възр...

От "Възраждане" категорично повториха, че не искат приемане на еврото, като основен аргумент посочиха как ЕЦБ щяла да взема решения в еврозоната, които облагодетелстват най-големите като Германия и Франция, когато имало противоречия. Отделно се обявиха и против Зелената сделка. Държавните предприятия да произвеждат електроенергия за българския бизнес и домакинства, казаха още от партията, което е де факто заявка за одържавяване.

За образованието от партията поискаха "нормализация". На първо място - връщане на всички деца в училище, но от партията не обясниха какво ще се случи при нов пик на заболеваемостта от КОВИД-19. Вместо това беше посочено, че родители, които не желаят децата им да бъдат тествани, не им се осигурява дистанционно обучение - имало много сигнали към партията за такова отношение, с което се оказвало натиск за тестване.

"Предвиждаме фондации като "Америка за България" да бъдат премахнати от българското образование", е още една от заявките. Освен това - пренаписване на учебниците така че да се възпитава родолюбие както било преди - без уточнение за кое "преди" говорим: "Тогава имаше дисциплина, имаше ред".

В програмата на "Възраждане", качена на сайта им, за здравеопазване има предвидена мярка да не се плащат задължително здравни осигуровки т.е. само който иска, но и да се направи пакет за безплатна медицинска помощ за всички - без обяснения откъде ще дойдат парите. Партията иска и смяна на главния прокурор Иван Гешев, изваждане на прокуратурата от съдебната система (но без уточнение ще излезе ли прокуратурата от ВСС т.е. ще може ли там да се гласува по назначаване и отзоваване от магистрати), а в програмата ѝ пише, че цел е създаване на специализирана структура за борба с корупцията при положение, че е налице КПКОНПИ.

"Възраждане" иска да управлява самостоятелно, БСП ще преговаря с “Продължаваме промяната”

Целта на „Възраждане” е да управлява България самостоятелно. Нашата подкрепа ще продължава да расте, докато не станем първа...

Иначе Костадин Костадинов изрично заяви, че не е ваксиниран срещу COVID-19 и нямало никога да го стори, защото не обичал да експериментира със себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика