До дни става ясен размерът на помощта, която ЕК ще ни отпусне за бежанците

21422
До дни става ясен размерът на помощта, която ЕК ще ни отпусне за бежанците
Снимка: бгнес

Очакваме до няколко дни да получим решението на Европейската комисия за размера на помощта, която ще се отпусне на България за справяне с кризата с бежанците. Това каза пред Нова телевизия ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Той добави, че дори и утре войната да свърши, кризата ще продължи още дълго време.

"И е добре всички ние да извлечем добри поуки как да се справим, защото за съжаление тези ситуации ще продължат и за в бъдеще. Най-важната поука е, че членството на България в Европейския съюз носи ползи за всички нас; че с помощта на финансовите средства, техническата помощ, която ние получаваме, полека-лека животът на хората започва да се подобрява. За съжаление ние, понеже сме тук, живеем малко по на юг и сме по-темпераментни хора, всичките искаме може би нещата да се случват малко по-бързо, имам предвид подобряването на благосъстоянието. То явно не се случва поради много причини, една от които е, че за първи път ни се случва такова нещо, ние досега сме били в съвсем друга обществено-политическа система, сега живеем в нова. Но в края на краищата най-важната поука е тази, че България е направила своя цивилизационен избор да стане член на Европейския съюз и оттам насетне да работи здраво, за да успее да се възползва в максимална степен от ползите, които има от това членство", коментира Златев.

Йовчев: За четирима бежанци има съмнение, че са заплаха за националната сигурност

Има четири лица, за които имаме съмнение за това, че пребиваването им на наша територия би могло да породи заплаха за националната сигу...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика