Доц. Лозанов: Предстоящите избори са от типа "Боговете са полудели"

2236
Доц. Лозанов: Предстоящите избори са от типа "Боговете са полудели"
Снимка: Actualno.com

Предстоящите избори са от типа "Боговете са полудели". Никой не е на мястото си в тая картина. Това заяви доц. Георги Лозанов в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Политолог: Антон Хекимян е отчаян ход на ГЕРБ

"Десните извадиха човек, който беше в конфликт с техния електорат. После, след дълго чакане, Борисов извади човек от съвсем друг репертоар. БСП пък изкарват един синдикален лидер и го местят на политическия терен. Дори "Възраждане" са много тихи и не виждаме характерната им риторика и агресия. ИТН пък извади един от сценаристите си. Така че политическата картина е много разбъркана. Сблъсъкът, който предстои, всъщност няма да се състои. Аз не виждам политическата драматургия", обясни той.

Кандидатурата на Антон Хекимян беше изненда. С кандидатурата му ГЕРБ подарява кметското място на ПП-ДБ, за сметка на общинския съвет", коментира пиар експертът Пепи Димитрова.

"Важно е да имаме устойчиви партии, но непрестанното намиране на надпартийни хора убива партиния смисъл. Стори ми се обидно дори и за хора, като Георги Георгиев", каза още тя.

Според социологът Димитър Ганев ГЕРБ е в серия по издигане на непартийни кандидати - проф. Герджиков, Габровски, сега Хекимян. "Серия от лица, които нямат нищо общо с партията. Осноната цел, която си постави ГЕРБ е излизане от политическата изолация. Хекимян не се вписва в тази линия. Основната идея е изборите да се решат в два тура", коментира той.

По думите му издигането на непартиен кандидат цели привличането на периферията. "Хекимян не е свързан с управлението на столицата. ГЕРБ имат присъствие в управлението на Столична община от 18 години. Явно се търси форма на освежаване", смята социологът.

ОЩЕ: Какво цели ГЕРБ с кандидатурата на Хекимян в София? Изненадващ, но не нестандартен ход на Борисов

"Изхождайки от парламентарните избори през април съотношението на силите показа, че има две големи формации - ГЕРБ и ПП-ДБ. "Възраждане" и БСП са доста по-малки. Това не означава, че не мооже да има промяна. Когато има мажоритарен вот, в голяма част от случаите кадидатите, които отиват на балотаж, са кандидатите подкрепените от най-големите партии. На втори тур и на двамата кандидати - Антон Хекимян и Васил Терзиев, ще им бъде трудно да се обърант към тези, които няма да се явят на втори тур. Никой от двамата няма да направи директни послания към електората на БСП и "Възраждане". Ако излязат да гласуват, те ще подкрепят този, който им е по-малко антипатичен", смята Ганев.

"Антон Хекимян тепърва ще показва спасабности. Не мисля, че един журналист с дълъг стаж в политическите теми е по-лош кадидат за кмет от един мениджър на IT компания. Той сега ще започне да говори. Няма да се изненадам, ако този човек има талант за политик. Нека изчакаме и нека не го отписваме", посочи Първан Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика