ДПС не споделят политиката "стани да седна", но иначе - готови за властта

4230
ДПС не споделят политиката "стани да седна", но иначе - готови за властта
Снимка: БГНЕС

Политиката "стани да седна" ние не я споделяме. Ние се готвим за властта и включително си актуализираме нашата програма при новите реалности.​ Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на Нова телевизия, коментирайки актуални политически теми.

ДПС сме най-подготвените за участие във властта в сравнение с останалите политически партии. Безалтернативността аз не я споделям, посочи Карадайъ.

Ахмед Доган се срещнал с американския посланик

Американският посланик Н. Пр. Ерик Рубин се срещна с ръководството на ДПС, съобщиха от партията. В централата на партията почетният пр...

Вотът на недоверие към кабинета

ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при евентуални вотове на недоверие. Не сме търсени за консултации за вота на недоверие. Ние ще участваме активно, посочи председателят на Движението за права и свободи относно вота на недоверие в сектор "Здравеопазване", който БСП подготвя. Ние имаме наши свои мотиви и аргументи. Крайният резултат ще го видим на гласуването. Дебатът по вота произвежда един политически ефект, гласуването произвежда друг политически ефект.

Свидетели сме на политическо безвремие в последната година и половина, посочи още Карадайъ. За нас ценността на управлението е ясна управленска програма за ускорено развитие на страната. В ситуацията, в която се намираме в момента, ГЕРБ готови ли са, БСП готови ли са? Ние с нашето си поведение очакваме политическите партии да погледнат на актуалната ситуация, защото има натрупано недоволство, стана ясно още от думите на лидера на ДПС.

Срещата с американския посланик Ерик Рубин

ДПС подкрепиха вота на недоверие, управленският модел генерирал напрежение

Подкрепяме вота на недоверие, защото управленският модел генерира напрежение и е източник на нестабилност и несигурност. Това каза пред...

Нормална снимка, аз мисля, че е много готина. Сама по себе си снимката е много хубава, заяви лидерът на ДПС по повод разпространения фотос от срещата между американския дипломат, почетния председател на ДПС Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ.

Не мисля, че срещи между дипломати трябва да се коментират. Ние имахме срещи с посланици от ЕС и Балканите. Имахме срещи с посланика на Америка и с ред други посланици. Може би по-особеното е, че в тази снимка участва г-н Доган. Политици от такъв ранг са капитал на държавата, счита Карадайъ. Той беше категоричен и за друго - политиците не трябвало да коментират търговски сделки, каквато сделка била купуването на ТЕЦ Варна от Ахмед Доган. Нямало нищо лошо да се прави търговска сделка от политик, стига всичко да е прозрачно и в рамките на закона, а при въпросната сделка било така.

Конфликтът ГЕРБ-Румен Радев

Според нас това е част от кризата в страната и ние оценяваме сегашната ситуация като криза в държавността. От тази криза в държавата и държавността институциите би трябвало да са в диалог, в координация.

Карадайъ: Демокрацията е в опасност

"В нашата родина живеят различни етноси, които изповядват различни религии. Затова ние добре знем смисъла на думата толерантност. И ни...

За евентуален политически проект на президента Румен Радев Карадайъ посочи, че става дума за "нероден Петко". Ние бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база, каза Карадайъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика