Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драгомир Стойнев призова партиите да подкрепят отлагането на либерализацията на тока за бита (ВИДЕО)

17 април 2024, 13:51 часа • 1213 прочитания

"Силно се надявам, че всички политически сили ще намерят разум и воля да подкрепят едно разумно решение", каза депутатът от БСП Драгомир Стойнев пред медитие в парламента.

Той призова политическите сили в 49-ото Народно събрание да подкрепят иницииарните от БСП промени в Закона за енергетиката, с които се иска отлагане на либерализацията на електроенергийния пазар за бита. Думите му бяха в контекста на предстоящото заседание на енергийна комисия и гласуването в зала другата седмица. 

Стойнев  уточни, че социалистите не искат отмяна на този модел, а неговото отлагане. ОЩЕ: БСП иска да се отложи излизането на домакинствата на свободния пазар (ВИДЕО)

Защо настояват за това?

"Ако тази либерализация се случи - хората ще понесат хаоса, който управляващите създадоха на техен гръб. От БСП сме притеснени за това, което предстои. При положение, че нямаме редовно правителство, че няма модел, че не знаем как ще бъдат компенсирани битовите потребители, че електроразпределителните дружества нямат финансов ресурс, с който да закупуват енергия, с който да закупуват енергия и да я предоставят за бита, ако тази либерализация  се състои, ще създаде големи проблеми", добави Стойнев. 

Той обяви, че именно за това БСП иска отлагане на либерализацията с една година. ОЩЕ: КТ "Подкрепа“ поиска либерализацията на цената на тока за бита да се отложи

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес