ДСБ: Очертава се правителствен провал по темата Шенген

2803
ДСБ: Очертава се правителствен провал по темата Шенген
Снимка: БГНЕС

Десет години след приемането на България в ЕС, страната ни продължава да е извън едни от най-важните системи за сигурност на съюза, каквито са Шенгенското пространство и чакалня на Еврозоната (ERM-2). За този период от време влизането на България в тези две системи се превърна в приоритет на нацията. Преговорите за това би следвало да са основна, консенсусна национална задача по време на българското Председателство на Съвета на ЕС, защото интеграцията в Шенген и Еврозоната може да даде на българските граждани дългосрочна стабилност, сигурност и перспектива за доходи и благосъстояние, съответни на средните в Европа.

Това пише в официална позиция ПП "Демократи за силна България" по повод очертаващия се провал на българското правителство за приемането на България в Шенгенското пространство и Еврозоната (ERM-2).

Атанасов: Пропагандната машина се опитва да замете проблема с корупцията под чергата

Тежката пропагандна машина на властта промива мозъците на българите. Това обаче не може да попречи на чуждите разузнавателни служби вни...

Освен това българското правителство би трябвало да предприема действия и за присъединяване на България към Европейския банков съюз. Този въпрос беше приоритетен след фалита на КТБ и в последствие отпадна от фокуса на управляващите.

Участието в Банковия съюз би донесло повече сигурност и външен контрол върху банковата система. Макар и правителството да демонстрира усилия на външнополитическа активност по тези въпроси, то не успява да заблуди западните ни партньори за покровителстването над собствената му корупция и олигархични зависимости, се казва още в позицията.

Ние, от Демократи за силна България, подхождаме с голяма загриженост към очертаващия се провал по тези основните приоритети пред нацията ни. Видно е, че премиерът Борисов, който лично ръководи дейността на специалните служби и носи цялата отговорност за тях, е зависим от задкулисни интереси, поради което няма политическата воля да предприеме радикални действия за реформиране и укрепване на сектор "Сигурност", с цел достигане на необходимите стандарти за приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Неизпълнението на тази най-важна задача представлява опасност за пълноправното членство на България в ЕС и поражда евроскептицизъм у българските граждани. За такъв непоправим провал реализирането на политическата отговорност трябва да бъде единствено чрез отстраняването на Борисов и неговото правителство от власт, пишат от ДСБ.

ДСБ и "Да, България": Предсрочни избори може да има още тази година

Предсрочни избори са възможи още тази година. Това прогнозираха лидерите на ДСБ Атнас Атанасов и на Да, България Христо Иванов.&nb...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика