Движение „ЗАЕДНО за промяна“ искат да преборят статуквото

730
Движение „ЗАЕДНО за промяна“ искат да преборят статуквото
Снимка: Actualno.com

На предстоящите избори за парламент участват 30 партии и коалиции. Те предлагат над 5000 души в кандидатските си листи. Някои от партиите са познати, други не, някои имат детайлни програми, други дори нямат уебсайт, въпреки изричното изискване на Закона за политическите партии.

В забързаното ежедневие по-голямата част от активното население няма възможност да следи предизборните диспути и изяви на кандидатите. Във Фейсбук по политическа тематика коментарите на т.нар. „тролове“ са повече от тези на реални граждани, което изкривява информационната среда там.

Затова ще ви представим в резюме каква е целта на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Тя се състои от партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“ – „БСДЕ“, партия „Европейска сигурност и интеграция“ (ЕСИ) и партия „Родолюбие 2000“.

Лидер на коалицията е проф. Александър Томов, наричан и Лупи. Известен покрай „Кремиковци“ и ЦСКА. Всъщност при неговото управление „Кремиковци“ формираше до 2% от брутния вътрешен продукт на страната и беше част от холдинга на фамилията Миттал – едни от водещите производители на стомана в световен мащаб. След като бяха изгоденин Миттал и Томов от Станишев, днес металургичният комбинат представлява апокалиптична картина – изоставена площадка за скрап, където през последните 10 години оборудване за милиони бе продадено на килограм за вторични суровини.

ЦСКА пък за последен път стана шампион отново при управлението на Томов – през 2008 г. През 2013-2015 г. пък отборът, който бе оставен с 3-ма футболисти и 40 млн. лв. задължения от предното некадърно и неграмотно управление на приближени до премиера бизнесмени от Перник, само година по-късно ЦСКА бе зимен първенец и победи шест пъти поред вечният съперник „Левски“.

Проф. Александър Томов има и други успешни бизнес инициативи в портфолиото си, като“Видима – Идеал“ гр. Севлиево – работещи. Други, като проекта „Св. София“ до Елин Пелин – прекратени поради същата причина, заради която днес преките чуждестранни инвестиции в България са с 10-годишно дъно.

Господинът с чекмеджетата привика на разговор инвеститорите в приоритетния инвестиционен проект. Днес тези хора не просто не искат да се върнат в България, въпреки инвестираните милиони. Те дори не искат и да преминават със самолет наблизо. Томов е водач в София и Пловдив.

Но коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ не е само проф. Томов. Тук е и професор Лъчезар Аврамов от Института по електроника на БАН. Световнопризнат учен, сред основателите на Клиника за лечение на онкозаболявания в гр. София, който успя през 2020 г. да събере над 250 учени от БАН да се подпишат в подкрепа на протестите срещу ГЕРБ и Гешев. Проф. Аврамов е водач в Бургас и София.

Проф. Гарабед Минасян - известен макроикономист от икономическия институт на БАН, с над 20 монографии, над 100 статии и носител на орден „Стара Планина“ за особени заслуги в областта на икономическите науки. Той е водач в Трети Софийски район и в Плевен.

Проф. Иван Станков – дългогодишен преподавател в Аргарния факултет на Тракийския университет, автор на повече от 200 трудове, учебници, ръководства и справочници в областта на животновъдното производство.

Проф. Гена Велковска, университетски преподавател и зам.председател на най-голямата пенсионерска организация – Нов пенсионерски съюз. Водач в Разград и Шумен.

Проф. Трендафил Митев – преподавател в УНСС, автор на 14 монографии и десетки научни публикации. Водач в Благоевград и Търговище.

Великият български тенор – Калуди Калудов пък е водач във Варна.

Шестима български професори, тенорът Калудов и редица други – адвокати, лекари, експерти. Всичко това, облечено в една наистина добра програма, казваща ясно и просто, че ще решим по-голямата част от значимите проблеми на България само с изпреварващ, ускорен икономически растеж.

С програмата може да се запознаете тук: http://www.bgsd.eu/?page_id=3373

Не че в България умът, знанията, експертизата и международното признание някога са били фактор при избора и доминиращи качества сред българските управленци, но ви призоваваме да помислите добре преди да идете до избирателните секции на 4ти април.

Нека номер 13 е фатален за катастрофата от последните 10 години, фатален за бедността, неграмотността в управлението, мутрите и недоимъка. Нека е фатален за модела от последните години – на крайната бедност и вересията в магазините в селата, съчетан с носене на пачки евра от Божков на министър Горанов.

Нека с номер 13 заедно да достигнем в следващите няколко години страните от Централна Европа по стандарт на живот. За нас властта не е самоцел. Ние сме хора с достойнство и възможности, не искаме апартаменти и автомобили като дойдем на власт. Искаме да не виждаме повече пенсионери с висше образование да ровят по кофите и да не сме на дъното на статистиките на Евростат.

Който може да изпълни нашата програма, е добре дошъл, но не виждаме такива хора и за това ние, българските професори, се кандидатирахме за участие в настоящите избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Калоян Методиев: Радев и Борисов се договориха за контролирана игра на управляващ и опозиция

"Врачуване" и нумерология: Как партиите разчетоха номерата си за изборите на 9 юни?

"Зелено движение" и ПП-ДБ отново заедно, но по места

Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Коя е партията с най-стабилен електорат?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика