Ефрем Моллов си фантазира, казва Божидар Димитров

36403
Ефрем Моллов си фантазира, казва Божидар Димитров
Снимка: БГНЕС

Създателят на партия „Помак” си фантизира и измисля. Той трябва да бъде задържан. Това заяви в предаването „Лице в лице” на bTV професор Божидар Димитров.

Скандално е Ефрем Моллов да казва, че има собствена разузнавателна служба и събира сведения. Той го стори при учредяването на партията – къде са нашите власти? За такова твърдение трябва да следва задържане, за 72 часа, както е по закон, да се установи истина ли е и ако не е – билет за 4-ти километър, посочи Димитров.

Божидар Димитров иска забрана на "ПОМАК"

"С учредяването на партия "ПОМАК" са грубо нарушени българските закони!", заяви по Радио Пловдив директорът на НИМ проф. Божидар Димитр...

При Ефрем Моллов имаме национално предателство – той е достатъчно интелигентен, за да знае, че не е имало помашка държава и се отрича съзнателно от българското, добави историкът. Според него е абсурдно да твърдиш, че още по времето на княз Борис I българите са били мюсюлмани и той насила ги обърнал в християнството, а част от непокорните избягали в Родопите и създали своя държава – дори македонците не стигнаха дотам в своите исторически фантасмагории, каза Димитров. По такъв начин обаче може да се съзадат предпоставки за откъсване на територии, смята професорът.

Според Димитров сега в България всеки може да е политик, ако е изпълнил три условия – да има 10 млн. лева, да имаш телевизия и да имаш подкрепата на някоя Велика сила. При Ефрем Моллов тези условия липсват, но в бъдеще той може да стане проблем, казва Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика