"Помак" създаде инициативен комитет

37802
"Помак" създаде инициативен комитет
Снимка: БГНЕС

Учредяването на новата партия ПОМАК тръгна с фалстарт. След няколкочасово изчакване на инициаторите все пак успяха да съберат 50 души, почти колкото са необходими по закон за създаване на инициативен комитет, съобщи агенция КРОСС.

Зад абревиатурата ПОМАК стои названието „Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура". Сред учредителите на партията са хора, които се определят като „копанари от Варненско, турци от Търговишко и помаци от Родопите".

Ефрем Моллов: "Помак" няма нищо общо с ДПС

Партия „Помак" ще бъде алтернатива на сегашното управление. Това заяви по Нова телевизия Ефрем Моллов. Ние мълчахме няколко дни з...

Всички те са обидени на българската държава, която не защитавала автентичните им културни традиции. Варненските копанари, например, твърдят, че са наследници на древните траки. Те искат културна автономия и повече пари от европейските програми.

Жители на Рибново, Мадан и Златоград пък са готови да съдят всеки, който ги нарича „българо-мохамедани". Те определят себе си като „етнически помаци".

Въпреки недостига на хора учредителното събрание бе открито от един от инициаторите на новата формация

". Той обясни защо са толкова малко учредителите с факта, че те пътували от цялата страна и им било трудно да пристигнат навреме.

"Възродителите се уплашиха, че може да им се потърси отговорност, а старата ДС видя, че духът се отпуска от бутилката. Съвкупността от всичко това показа, че България има своя изход и това е резултатът от 23-годишния преход на демокрация. Този преход ще приключи, когато ПОМАК вземе властта", заяви Моллов.

НПБ остро осъжда създаването на партия "Помак"

Националистическа партия на България (НПБ) остро осъжда сепаратистки прояви на територията на България чрез създаването на партия &bdqu...

Истинското учредяване на ПОМАК ще бъде след три месеца, когато ще бъдат събрани поне 2500 членове, каза той.

 

 

 

 

РЗС: "Помак" е проект на ДПС

Традиционно с наближаването на избори се прави по една помашка партия, с цел изпълняване на конкретна мисия. Създаването на партия &b...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика