Генчовска уволни дългогодишната шефка на "Държавен протокол", после бързо я върна

7909
Генчовска уволни дългогодишната шефка на "Държавен протокол", после бързо я върна
Снимка: БГНЕС

Външният министър в оставка Теодора Генчовска уволни дългогодишния шеф на дирекция „Държавен протокол“ Боряна Симеонова, но бързо я върна отново на работа. Това съобщи „Клуб Z“.

Днес медията разпространи писмо на Симеонова до колегите ѝ в дирекцията, в което се казва, че е била уволнена миналата седмица, но не е получила информацията лично от Генчовска. Тя определя причините – „липса на диалог и различия в стила“, а също така отбелязва, че се разочаровала от отказа на външния министър в оставка да не се отпразнува професионалният празник на българската дипломация.

Симеонова е директор в „Държавен протокол“ още от времето на правителството на Иван Костов, а после заема длъжността при Симеон Сакскобургоотски, Сергей Станишев и Бойко Борисов.

„Съжалявам, че никой от политическото ръководство на министерството /с изключение на зам.министър Ирена Димитрова/ не ме уведоми лично за това решение (б.а. - уволнението), въпреки че през уикенда и в понеделник ми бяха давани задачи, които изпълнявах междувременно“, пише Боряна Симеонова в писмото си. Не е ясна причината, поради която е била върната отново на работа след уволнението.

Ето какво гласи още обръщението към колегите ѝ, в което отправя критики към Генчовска:

"Краткото време, с което разполагам да освободя поста /до утре/ не ми дава желаната възможност да си взема подобаващо довиждане с всички вас, но очевидно това е и актуалния стил за раздяла – с пенсионираните колеги, с последния министър и заместник-министри… Въпрос на възпитание и ценностна система! Тук бих искала да споделя с вас, че последната докладна, която бях внесла в кабинета на министъра за организиране на Деня на дипломатическата служба, с включено в нея предложение да бъдат поканени и пенсионираните служители и бъде организирана церемония за тяхното награждаване, ни бе върната от кабинета с устен отговор да не се организира нищо… Такъв е и отговорът на задавания от началото на годината въпрос за организиране на посланическа конференция.

В този смисъл, си тръгвам с известно облекчение, защото не бих искала да бера срама, че за първи път няма да отбележим тържествено професионалния празник на българската дипломация. Има конкретна причина за снетото доверие към мен от страна на ръководството и така е редно – да се разделим, когато липсва диалог, има различие в стила и професионалните критерии и най-вече, когато липсва химия със секретарката в кабинета, от която получавах ценни професионални указания, без възможност за директен контакт с министъра.

Скъпи колеги, с безкрайна благодарност и респект към всички вас, професионалният ви опит и служба към държавата! За мен бе чест и удоволствие да съм част от професионалния екип на МВнР. Към колегите от дирекция „Държавен протокол“ се обръщам с поклон и благодарност, с апел и молба – службата в Държавния протокол не е слугинаж, а мисия и дълг, който трябва да се носи с достойнство!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика