ГЕРБ за канадското гражданство на Кирил Петков: Нали се стремим към нов морал

3110
ГЕРБ за канадското гражданство на Кирил Петков: Нали се стремим към нов морал
Снимка: БГНЕС

Конституцията ясно казва, че министър не може да има двойно гражданство. Има прецеденти, като с г-н Пирински и Жорж Ганчев. Президентът трябва да освободи министър Кирил Петков със свой указ. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радиомир Чолаков.

„Абсурдно е с една декларация да се откажеш от гражданство. Да не забравяме, че другата държава може да не го освободи. Факт е, че към момента на заемане на поста „министър“ той е имал двойно гражданство и не е могъл да го заема“, категоричен е той.

Илиян Василев: Господа Борисов, Митов, Доган - искате война. Ще я получите

"Да, прав бе Кристиан Таков, че трябва да пазим правото от закона. В казуса с гражданството на Кирил Петков, който засегна мафията жест...

„Логиката е, че когато посвещаваш себе си на народа си, не можеш да имал двойно гражданство. Това е и морален въпрос. Той не е трябвало да заема този пост“, посочи депутатът.

„Ако се отстрани министър Петков ще бъдат възстановени принципите на правовата държава. Нали се стремим към нов морал. Който слага високо моралната летва, трябва да е готов да я скача. Нищо лично няма в това. Не съдете, за да не бъдете съдени“, обяви Чолаков.

„Няма да поставям оценки на Кирил Петков и на служебното правителство“, каза той по БТВ.

„Много обвинения бяха отправени в публичното пространство срещу ГЕРБ, но те не бяха доказани. Властта не трябва да става смешна. Това дискредитира политическата класа и това не ми харесва“, заяви още Радиомир Чолаков.

Той коментира и показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година. 

Петков за казуса с гражданството: Може ли българската конституция да бъде подчинена на чужда?

Възможно ли е българската конституция да бъде подчинена на чужда... Не можем да подчиним българската конституция на административни акт...

"Това е схема, за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ. Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е! Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година".

Чолаков заяви, че това е схема на президента Румен Радев:"Това е схемата на президента Радев и на партия "Има такъв народ".

Актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към президента Румен Радев и предварителен тур на президентски избори, заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС и уточни:

"Той казва, разберете се за бюджета, с явното намерение, след като мине бюджетът, парламентът да бъде разпуснат с помощта на партията "Има такъв народ". Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ, не може да бъде съставено правителство. ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, за да има пари за трети избори, след което парламентът ще бъде разпуснат веднага и отиваме на трети избори".

Радомир Чолаков подчерта, че ГЕРБ се противопоставя на обвързването на актуализацията на бюджета с връчването на втори проучвателен мандат.

Работодателите поискаха незабавно актуализиране на бюджета за 2021 г.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) призоваха народните представители да започнат незабавно работа по актуализира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

При липса на Калин Стоянов: Служебният кабинет се срещна с ЦИК за изборите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Изненада: Заради ГЕРБ и ДПС партия от ПП-ДБ напуска коалицията (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика