Хаджигенов за третия мандат: Радев се уплаши, че ГЕРБ и ДБ ще направят правителство и той няма да управлява

2141
Хаджигенов за третия мандат: Радев се уплаши, че ГЕРБ и ДБ ще направят правителство и той няма да управлява
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се уплаши от подкрепата на ГЕРБ за "Демократична България". Реши, че "тези явно ще направят правителство" и ще трябва да управляват, а той няма да управлява, което е неприятно. Това мнение изрази адв. Николай Хаджигенов в ефира на Нова телевизия относно актуалната политическа обстановка в страната и днешното връчване на третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

По думите му радев дава мандата на БСП с ясната идея да не могат да съставят правителство. "Това е ясно и на незрящите. Четвърти път една и съща мотика настъпваме. Какъв да е резултатът? Жест към избирателите в левицата, но с идеята да може да ги прибере към себе си впоследствие. По-скоро това е идеята", обясни Хаджигенов.

Ченчев пожела на Нинова да реализира мандата, но не каза дали и как ще го направят

Всички замаскират своето желание или нежелание да има правителство. Но всички казват, че трябва да има. Ние ще разговаряме с партиите в...

Относно случая с "Nexo" адвокатът смята, че това е поредният огромен цирк, който сътвори "каскетурата" у нас. "Видите ли, събраха оригинални картини, въпреки че са репродукции. Направиха някакви невероятни глупости. Веднага обвързаха даренията, които служители на "Nexo" са дали на определени политически партии. Това било корупция. Да де, ама "Nexo" крадат ли асфалт като ГЕРБ? Не, нали? При ГЕРБ корупцията е ясна - виждат се чекмеджета, кюлчета, взимали са от асфалт", каза той.

"Шансовете за съставяне на правителство в този парламент стигнаха може би най-ниската си точка. Въпреки че социалистите винаги могат да ни изненадат с нещо. Ще видим тази седмица. А и те са в една от най-неизгодните позиции да отидат на избори спрямо прогнозите, които виждаме", коментира от своя страна главният редактор на "Дневник" Велислава Попова.

Политическият анализатор Кристиан Шкварек също е на мнение, че  шансовете за съставяне на правителство са стигнали най-ниската си точка още след като не мина първия мандат. "След това те са еднакво нулеви, каквито са и сега с даването на мандата на БСП", коментира той.

"Ходи се по един много тънък бръснач в момента. От една страна е нетърпението на хората, че няма кабинет толкова дълго време. От друга страна е тяхната непоносимост да се коалират този с този. Но при още едно ходене на избори вече едното ще натежи. И нетърпението на хората да се състави някакъв кабинет, ще натежи над непоносимостта "тези с тези". Тоест, след следващите избори ще е възможна коалиция "всички с всички". Според мен типът еврокоалиция става много силна и след заявките, които видяхме от страна на Христо Иванов. Именно заради това Радев не даде мандата на "Демократична България". Очевидно, че в президентството в последно време върви някакъв проект. В последния служебен кабинет са само хора на Радев. И не е изключено този проект да бъде оглавен от Атанас Пеканов, който е така да се каже звездата", каза Шкварек.

Проф. Ивайло Дичев: Изглежда 2020 година продължава вече трета година

"Сигналът е, че 2020 продължава трета година. Отново ще има избори". Това обяви културологът проф. Ивайло Дичев. Пред bTV той разказа ...

Социологът Стойчо Стойчев коментира, че причината Радев да даде мандата на БСП е ясна. "Очевидно не иска да даде мандата на най-работещата опция в този парламент "Демократична България", която обаче е подкрепена без участие в кабинета от представители на двете големи политически сили. Те подкрепят без министри", каза социологът. 

"Истинският мотив на президента да не даде мандата на ДБ на всички е ясен. Той просто не иска да то дава на ДБ. ГЕРБ не биха подкрепили БСП. Самоубийствено е", смята още Стойчев.

ОЩЕ: Съветникът на президента: Nexo няма отношение към избора на Радев за третия мандат

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика