Хем искаме по-строг контрол на външните граници на ЕС, хем не ни се строи ограда с Гърция

2587
Хем искаме по-строг контрол на външните граници на ЕС, хем не ни се строи ограда с Гърция
Снимка: БГНЕС

Днешната среща (15 февруари) има за цел да ускори решаването на проблема, тя не е насочена нито срещу Гърция, нито срещу която и да е държава от ЕС. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата на Вишеградската четворка в Прага, която завърши късно снощи.

Премиерът подчерта, че позиция на България, която сме защитавали пред ЕС, е да се затворят всички външни граници - не тези вътре в Европа, а външните граници, така че да останат легалните КПП-та, където всички мигранти да минават, да им се взимат пръстови отпечатъци, да се проверява здравословното им състояние и тези, които отговорят на критериите, да бъдат пропускани, другите да бъдат връщани.

Унгария и Словакия открито поискаха чужда защита на нашата и македонската граница

Страните-членки на Европейския съюз трябва съвместно да изработят решение за урегулиране на миграционната криза в общността. Това е гла...

По отношение на вдигането на ограда по границата с Гърция, Борисов заяви: "Ние с такава радост махнахме границата с Гърция, че сега да построим нова ограда, не ни се строи. Нито е европейско, нито е демократично. В същото време имаме проблем, че ние сме шенгенска държава реално, а нашите съседи не си изпълняват ангажиментите".

„Всички ние, особено ползвайки кохезионната политика на ЕС, направихме нашите държави да изглеждат значително по-добре. Затова и сега трябва да намерим решение на общия европейски проблем“, добави Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика